KIŠA I LED

Nevrijeme poharalo istok Hrvatske: Auti zapeli u vodi, oštećene škole, dvorišta plivaju u blatu

U samo nekoliko minuta gradska četvrt Sajmište u Požegi je izgledala kao da je pao snijeg

Nevrijeme u Požegi

 Pozega.eu

Oko 15,30 sati Požegu je zahvatilo snažno nevrijeme. Kiša i led zasuli su grad, a najgore je prošla gradska četvrt Sajmište, prenosi portal Pozega.eu.

U samo nekoliko minuta kvart je izgledao kao da je pao snijeg, a kanalizacija nisu mogle progutati količinu kiše koja je pala u kratkom vremenu.

Nevrijeme zadaje glavobolje i stanovnicima ostalih dijelova Požege. U Šokačkoj su ulici automobili su zapeli u vodi pa su ih vozači morali gurati.

Portal Pozega.eu doznaje da je nastala šteta u srednjoj Tehničkoj školi gdje se srušio manji komad stropa, a vode ima i u unutrašnjosti Kempfove škole.

Građani javljaju da im dvorišta plivaju u vodi i blatu.

Fotografije su preuzete s portala Pozega.eu

image
Pozega.eu
image
Pozega.eu
image
Pozega.eu
image
Pozega.eu
image
Pozega.eu
image

Nevrijeme u Požegi

image

Nevrijeme u Požegi

Jako nevrijeme pogodilo je u petak popodne i Virovitičko-podravsku županiju, a zbog tuče i velikih količina kiše najviše je štete u općini Čačinci.

Ravnateljstvo Civilne zaštite objavilo je kako je olujno nevrijeme, praćeno jakom kišom zahvatilo oko 16 sati područje općina Čačinci, Mikleuš i Donje Pištane, a Županijski centar 112 Virovitica zaprimio je više poziva o plavljenju objekata.

Plavljeni su podrumi i niže obiteljske kuće, vrtić i prostorije NK Mladost u Čačincima te ambulanta u susjednom Mikleušu.

Između Čačinaca i Mikleuša bio je na neko vrijeme obustavljen željeznički promet, a od 18,50 sati je normaliziran.

Na teren su upućene žurne službe koje rade na otklanjanju posljedica nevremena, navelo je večeras Ravnateljstvo Civilne zaštite.

Dodaju kako se, prema informacijama ŽC 112 Virovitica. vrijeme smiruje i voda se povlači.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 20:19