VELIČINE LJEŠNJAKA

Nevrijeme s tučom pogodilo šest županija: Civilna zaštita objavila pregled dojavljenih šteta

U tijeku je procjena šteta i sanacija krovišta, prozora i sličnog, a procjena štete u poljoprivredi potrajat će još nekoliko dana...

Šteta na stakleniku OPG Mraz iz mjesta Dubovica.

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Civilna zaštita objavila je u četvrtak da je jučer jako nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom pogodilo čak šest županija u popodnevnim i večernjim satima te da su u tijeku procjene šteta i sanacija oštećene infrastrukture.

Olujno nevrijeme pogodilo je Varaždinsku županiju s tučom veličine "lješnjaka do jajeta", a zabilježena je znatna šteta na objektima i vozilima, posebice na plastenicima i poljoprivrednim kulturama te drugoj imovini.

image

Šteta na automobilima.

Zeljko Hajdinjak/Cropix

U tijeku je procjena šteta i sanacija krovišta, prozora i sličnog, a procjena štete u poljoprivredi potrajat će još nekoliko dana.

Bez struje su bili građani Vinice, Vinica Brega, Gornje Voće i okolnih mjesta, a zabilježeno je tek nekoliko dojava o padu grana na prometnice.

image

Šteta na kućama u Varaždinskoj županiji.

Zeljko Hajdinjak/Cropix

U Krapinsko-zagorskoj županiji nevrijeme je oštetilo osobne automobile, krovove obiteljskih kuća i gospodarskih objekata.

Županijski centar 112 zaprimio je desetak poziva u pomoć za pokrivanjem obiteljskih kuća te dva vezana za oštećenje osobnih automobila, a na terenu je bilo 50 vatrogasaca sa 17 vozila.

image

Šteta u stakleniku i plasteniku.

Zeljko Hajdinjak/Cropix

U Međimurskoj županiji tuča je mjestimice bila veličine oraha te je padala u više gradova, ali nije bilo dojava o značajnijim štetama na objektima ili vozilima.

U Sisačko-moslavačkoj županiji nevrijeme je uzrokovalo i požar krova na kući, a oštetilo je krovište na tri kuće te odnijelo lim ili oštetilo crijep s pet gospodarskih objekata.

Županijski vatrogasci do sada su već sanirali većinu štete te nastavljaju sa sanacijama.

Nevrijeme u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bilo je bez tuče, a zaprimljene su četiri dojave.

image

Šteta na plasteniku

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Uslijed nevremena stablo se srušilo na električne vodove u naselju Gornje Plavnice, na županijsku cestu u Suhaju nanesen je mulj koji je već saniran, a 785 korisnika električne mreže na području općine Đulovac i grada Daruvara imalo je poremećaje sa strujom, no kvar je otklonjen do 23,30 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 05:35