BORBA DO KRAJA

Nezadovoljni radnici Dine blokirat će Krčki most: Traže isplatu zaostalih plaća

Ozračje među radnicima koji su posljednji put isplaćeni 27. travnja je napeto. Od skupa upozorenja na Krčkom mostu odustat će samo ako im se isplate plaće
Zagreb, 190612.Stozer za obranu Diokia organizirao je prosvjedni skup koji je krenuo sa Trga Bana Jelacica kroz Radicevu preme Markovom trgu i Vladi Republike Hrvatske. U Radicevoj ulici probili su prvu policijsku blokadu te prosli kroz Kamenita vrata gdje su zaustavljeni. Cetri njihove predstavnika otisla su na pregovore u Vladu Republike Hrvatske. Najzesci prosvjednik makar nije radnik Diokia bio je Ivan Pernar koji je i priveden.Na slici: Prosvjed radnika Diokia.Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB - Radnici Dina Petrokemije, članice Dioki grupe, nezadovoljni otezanjem isplate zaostalih plaća najavili su za danas jednosatni skup upozorenja na Krčkome mostu.

Od skupa će odustat samo ako im se isplate plaće.

Radnici Dine bijesni su s pravom, ali prijetnjama vrše verbalni terorizam

Povjerenik Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske u Diokiju Josip Pavelić izjavio je u utorak da je ozračje među radnicima napeto te da im se čini kako se vrijeme nepotrebno gubi, a oni su zadnji put isplaćeni 27. travnja, kad su dobili pola plaće za veljaču.

U utorak je Nadzorni odbor Diokija dao suglasnost na predugovor o prodaji Caliskanu Adriaoila, tvrtke kćeri iz Dioki grupe. To je jedan od uvjeta realizaciji jamstva Vlade od pet milijuna eura toj turskoj kompaniji, iz čega bi se isplatile zaostale plaće radnicima Diokija i Dina Petrokemije, rekao je predsjednik NO-a Diokija Zdravko Rumenović.

Predsjednik NO-a Diokija Zdravko Rumenović najavio je da bi radnici zaostale plaće mogli dobiti do kraja sljedećeg tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 22:00