ZAGOVORNICI 'TREĆEG PUTA'

Nezadovoljni SDP-ovci okupljaju se u Metkoviću

 Denis Jerković / CROPIX

Tridesetak dužnosnika Socijaldemokratske partije Hrvatske, koji su zagovornici “trećeg puta” (dakle koji ne podržavaju Davora Bernardića, ali ni njegove protivnike koje predvode Siniša Hajdaš-Dončić i Peđa Grbin), ove će se subote okupiti na Maratonu lađa, čiji je start u Metkoviću, a cilj u Pločama.

Među njima će se naći i osam SDP-ovih gradonačelnika koji su krajem lipnja poslali pismo Predsjedništvu svoje stranke u kojem su poručili da stanje nije dobro i da unutarstranačke borbe dodatno destabiliziraju stranku.

Sukobi

“Ovakav SDP, razoren unutarnjim sukobima i borbom za prevlast raznoraznih struja, prestat će biti politički relevantan čimbenik, a još manje nekakav jamac demokratske i moderne zemlje”, stoji u pismu koje su potpisali gradonačelnik Trogira Ante Bilić, gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević, gradonačelnica Supetra Ivana Marković, ogulinski čelnik Dalibor Domitrović, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan-Pentek te Mišel Jakšić iz Koprivnice.

Treći put

Razumije se da je dolazak na utrku lađa ove subote tek povod za okupljanje nezadovoljnih SDP-ovaca, a cilj je dogovor o budućim aktivnostima. I oni su nezadovoljni situacijom unutar SDP-a, međutim, nisu saveznici Siniše Hajdaš-Dončića, Ranka Ostojića i Peđe Grbina, nego zagovaraju da stranku preuzme netko tko nije iz kruga bivšeg predsjednika Zorana Milanovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:03