LEŽALJKE RAZDORA

Nezapamćen incident na popularnoj plaži: Iznajmljivač izgubio kompas i napao turista! ‘Ovo još nismo morali učiniti...‘

Nakon incidenta Vijeće za davanje koncesijskih odobrenja Općine Tučepi iznajmljivaču ležaljki ukinulo je koncesijsko pravo.

Plaža, Tučepi, arhivska fotografija

 Ivo Ravlic/Cropix/Cropix

Epilog sramotnog sukoba između iznajmljivača ležaljki i turista na plaži u Tučepima, koji se zbio početkom kolovoza, do sada nije viđen u tome mjestu, a odnosi se na oduzimanje koncesijskog odobrenja lokalnom poduzetniku, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, turist je tada, stigavši na kupalište, stavio svoje ručnike i prostirke na mjesto pokraj koncesionarovih ležaljki, na što se Tučepljanin jako naljutio pa je počeo vikati na gosta kojeg je odgurnuo s njegove prostirke i na koncu je bacio.

Nakon incidenta uredovala je i makarska policija, a potom se u više navrata sastalo i Vijeće za davanje koncesijskih odobrenja Općine Tučepi, koje je jednoglasno, nakon uručenog službenog policijskog izvješća, donijelo odluku da se koncesionaru oduzme pravo korištenja pomorskog dobra.

- U ovom slučaju bilo je riječi o kršenju odredbi Pravilnika o obavljanju djelatnosti na pomorskom dobru na području Općine Tučepi temeljem koncesijskog odobrenja. Vijeće koje se sastoji od pet članova, od kojih je troje iz Nezavisne liste, SDP-a i HDZ-a, jednoglasno je odlučilo da se koncesionaru, koji se zbog ležaljki sukobio s turistom, oduzima odobrenje, zbog čega mora ukloniti ležaljke i više nema mogućnost njihova iznajmljivanja. U Tučepima se ležaljke iznajmljuju na šest plaža, a imamo oko 80 korisnika koncesijskog odobrenja, od kojih je 29 kršilo Pravilnik tijekom 2019. i 2021. godine, kada su izlagali višak ležaljki, zbog čega su im pisane kazne. Slučaj koncesionara koji se zbog ležaljki sukobio s turistom je presedan zbog uredovanja policije, ali i poruka svim iznajmljivačima da će biti sankcionirani ako budu kršili pravila jer im se treba dati do znanja da nisu svete krave - kazali su reporterima Slobodne Dalmacije iz tučepskog Vijeća.

Napominju i da taj iznajmljivač dogodine također neće moći dobiti koncesijsko odobrenje za taj oblik sezonskog posla jer se njegova prijava uopće neće uzeti na razmatranje.

Komentar na oduzimanje koncesijskog odobrenja dobili smo od općinskog načelnika Ante Čobrnića (HDZ).

- Ovo je zbilja prvi put u povijesti Tučepi da se iznajmljivaču ležaljki oduzima koncesijsko odobrenje, što je odluka Vijeća za davanje odobrenja. I do sada je bilo incidenata s ležaljkama i iznajmljivačima, ali se nijednom od njih nije oduzelo koncesijsko odobrenje, pa je ovaj slučaj zbilja presedan. Inače, kao predsjednik Turističke zajednice, tijekom cijelog ljeta dobivam primjedbe gostiju, od kojih su se ove godine apsolutno sve odnosile na ležaljke, a uglavnom se radilo na zauzimanje plaže ležaljkama pa kupači nisu imali gdje odložiti svoje stvari i ručnike - kazao je Čobrnić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:13