KASNI SE ZBOG NEMARA

NEZAPAMĆEN ZASTOJ U HŽ-u Strojovođa staje kad mu odgovara: Odbio voziti jer mu je završila smjena!

U HŽ-u su priznali da je bilo velikih problema na liniji te da je vlak kasnio čak 124 minute i poručili: 'Neka nam svi pošalju mail s pritužbama'

ZAGREB - Punih 90 minuta nepotrebno smo stajali u vlaku u Hrvatskom Leskovcu jer je strojovođa odbio voziti vlak jer mu je završila smjena.

Izašao je iz vlaka, a mi smo ostali čekati novog strojovođu - ispričao nam je jedan od putnika koji su jučer putovali vlakom iz Karlovca koji je neobjašnjivo zapeo u Hrvatskom Leskovcu.

Putnicima je prvo vlak kasnio 20 minuta u Karlovcu, a kada su napokon krenuli prema Zagrebu, stali su u Hrvatskom Leskovcu.

I nisu se otamo micali 90 minuta, polovicu tog vremena nisu znali što se događa. Kada je došao novi strojovođa, krenuli su, a vlak je u Zagreb stigao s pune 124 minute kašnjenja.

- Nismo znali što se događa. Nismo znali jesmo li stali zbog vremenskih neprilika ili kvara. Tek je onda do nas došao kondukter koji nam je rekao da je strojovođa odbio dalje voziti vlak jer mu je završila smjena - dodao je putnik.

Mladi putnik nije jedini koji je zaprepašten tim potezom. Mnogi putnici vlaka redovne linije HŽ-a bijesno su zvali u redakciju Jutarnjeg žaleći se na nemar. - Već nekoliko dana vlakovi kasne, ali ovo je zaista katastrofa - ispričali su.

U HŽ-u su priznali da je bilo velikih problema na liniji Karlovac - Zagreb i da je vlak kasnio čak 124 minute.

- Pogriješili smo, žao nam je i želimo se ispričati putnicima. Neka nam svi pošalju mail s pritužbama, a mi ćemo vidjeti kako dalje. Riječ je o tome da smo pogriješili. Strojovođi je istekla smjena i on je napustio svoje radno mjesto - rekla je glasnogovornica HŽ-a Mihaela Tomurad Sušac. Iz HŽ-a kažu da su za kašnjenja ovih dana ponajprije bile krive vremenske neprilike, ali i kvarovi cijelih garnitura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:46