USPJELA ONLINE IDEJA

Nezaposleni Osječanin ponudio se na webu i uspio: u 30 sati dobio 5 ponuda za posao

Branimir je posao tražio od rujna 2010. godine. Bez uspjeha je poslao oko 40 molbi popraćenih životopisom

OSIJEK - Mjesecima tražeći posao, mladi Osječanin Branimir Bračun, diplomirani inženjer zootehnike, dosjetio se pristupa drukčijeg od konvencionalnih metoda koje, iako je bio uporan, nisu davale rezultata.

Tako je nastala web stranica na kojoj Bračun potencijalnim poslodavcima predstavlja sebe i svoja stručna znanja uz poruku na zaslonu “Zaposli me!”. - Odjek me posve iznenadio. Premašena su sva moja očekivanja, telefon mi dva dana neprestano zvoni - radosno je u petak zvučao 32-godišnji Osječanin.

Oko 6000 posjeta

A stranicu je postavio samo dan prije, u četvrtak, u osam ujutro. - U tih 30-ak sati stranica je zabilježila nevjerojatnih 6000 posjeta - dodaje Bračun. Stranica branimirbračun.com munjevito je odjeknula sferom društvenih mreža, mnogi su kliknuli privučeni neobičnom idejom, mladom Osječaninu ostavili i poruke podrške, ali javili su se i mogući poslodavci!

Ne otkriva detalje

- Dobio sam pet ponuda za posao, od kojih dvije u struci - kaže Branimir, ali ne može otkriti detalje o poslodavcima koje je zaintrigirala web prezentacija njegovih referenci. Nakon što je diplomirao na osječkom Poljoprivrednom fakultetu, posao traži od rujna 2010. godine.

- Javljao sam se na sve natječaje vezane uz moju struku i poslao 40-ak molbi sa životopisom. Svjestan sam da se CV lako izgubi u inertnom sustavu i shvatio sam da se moram nametnuti na drugi način i pokazati da želim posao - rekao je Bračun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 02:27