‘ZA‘ JE BILO 52 POSTO

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama prihvatio ponudu Vlade: ‘Očuvali smo materijalna prava‘

Među sindikatima iz područja obrazovanja, Vladinu ponudu odbio je školski sindikat "Preporod"

Predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Nada Lovrić

 Ranko Suvar/Cropix

Većina članstva Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama prihvatila je Vladinu ponudu o rastu osnovice i drugih materijalnih prava u ovoj i idućoj godini, o čemu je Sindikat izvijestio na internetskim stranicama.

Izjašnjavalo se 7 820 članova sindikata - Vladinu su ponudu prihvatila 4 044 člana odnosno nešto manje od 52 posto, a odbio ju je 3 761 član odnosno nešto više od 48 posto (nevažećih je bilo 34 listića).

Da je u ovom trenutku ponuda odbijena, do daljnjega bi se odgodila primjena materijalnih prava iz ponude Vlade RH svim radnicima javnih službi, iako je bilo vidljivo da je ponuda drugima u sustavu javnih službi prihvatljivija nego članovima obrazovnih sindikata, objavio je Sindikat.

Isto tako, dodaju iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, to bi značilo da će samo članovi sindikata iz obrazovanja sudjelovati u prosvjedima i štrajkovima kako bi izrazili ne samo svoje nezadovoljstvo plaćom već i svim problemima s kojima se susreću radeći u sustavu odgoja i obrazovanja.

"Prihvaćanjem ponude očuvali smo snagu svojih članova i materijalne resurse za borbe koje nam tek predstoje kroz gransko kolektivno pregovaranje gdje imamo priliku voditi se samo vlastitim interesima i potrebom za poboljšanjem materijalnog statusa, ali i borbe za zaštitu dostojanstva, za zaštitu digniteta struke zaposlenika obrazovnog sustava te preuzimati rizike samo za sebe kao što smo učinili u štrajku 2019.", poručuje Sindikat.

Među sindikatima iz područja obrazovanja, Vladinu ponudu odbio je školski sindikat "Preporod".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2023 18:58