RIBIČ NIJE POZVAN NA SJEDNICU

Nezavisni sindikat znanosti ne podupire štrajk fakulteta

Smatraju da je štrajk protuzakonit jer se protiv zakonskih prijedloga ne može štrajkati
Zagreb, 070711. Filozofski fakultet u Zagrebu, konferencija za medije Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja na temu: Osvrt na Strajk Akademske solidarnosti, sjednicu Senata i predlozene zakone. Na konferenciji su bili Sandor Dembitz (FER), Vesna Garesic (Senat), Igor Radeka (Zadar), Predrag Markovic (FF), Vilim Ribic i Miljenko Supraga (veterina)Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

Nezavisni sindikat znanosti kritizira Sjednicu saborskog odbora koja se održala u srijedu. Smatraju da je Sindikat na čelu sa Vilimom Ribičem izigran samim time što nije pozvan na sjednicu, dok su profesori Filozofskog fakulteta imali pravo sudjelovanja i protivili se besplatnom školovanju, premda ga u javnosti podupiru. Sindikat se protivi trenutnom štrajku jer je protuzakonit, a i odbacuju optužbe da surađuju s Ministarstvom obrazovanja.

- Filozofski fakultet manipulira javnošću. Oni zapravo žele da se školarine naplaćuju kako bi se rasporedile na honorare profesora - izjavio je Vilim Ribič.

Sindikat podupire Zakon o znanosti, Zakon o obrazovanju i Zakon o sveučilištu jer na njemu radilo i 30-ak ljudi iz Sindikata, a oni su, tvrde, pridonjeli besplatnom studiranju, poboljšali rad nastavnika i pomogli organizirati moderno upravljanje sveučilištima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:32