PRIJETNJE SMRĆU

Nezavisnom kandidatu za gradonačelnika Karlovca poslali metak: ‘Pravi dolazi kroz cijev‘

- Počele su ozbiljne prijetnje. Javno pozivam policiju da pronađe i kazni počinitelje - napisao je Petračić
 Robert Fajt/Cropix/Facebook

Gnusnu i zastrašujuću prijetnju smrću primio je jutros Davor Petračić, karlovački poduzetnik i političar, kandidat za gradonačelnika Karlovca koji se za tu dužnost natječe u drugom krugu protiv aktualnog gradonačelnika Damira Mandića (HDZ).

Petračić je na svojem Facebook profilu objavio fotografiju na kojoj je metak i poruka "Pravi dolazi kroz cijev". Poruka, kao i adresa na kuverti pisane su ručno, te su mu, zajedno s metkom, došle kao pismovna pošiljka koju je pronašao u poštanskom sandučiću, poslane dva dana prije prvog kruga izbora.

- Počele su ozbiljne prijetnje. Javno pozivam policiju da pronađe i kazni počinitelje - napisao je Petračić.

Petračić je nedostupan za izjavu u ovom trenutku, moguće i zato što je vjerojatno na policiji i daje izjavu.

Osude incidenta već su počele pristizati, prva je došla od karlovačke platforme "Možemo!"

- S dubokim zgražanjem, užasom i jezom osuđujemo prijetnje kojima je izložen kandidat za gradonačelnika i naš sugrađanin Davor Petračić. Pozivamo sve nadležne institucije da što brže provedu istragu i kazne one koji stoje iza ove gnjusne prijetnje smrću. Ovakve stvari se moraju shvatiti ozbiljno jer zorno ukazuju na ono što konstantno ističemo. Karlovac mora postati otvoreni grad, a ne grad u kojem politički neistomišljenici, osim za materijalnu egzistenciju, sada moraju strahovati i za svoje živote - poručuje Možemo! Karlovac.

Prijetnju Davoru Petračiću osudio je i karlovački gradonačelnik Damir Mandić (HDZ).

- Najstrože osuđujem, osobno, kao gradonačelnik i član HDZ-a slučaj koji se dogodio kandidatu za gradonačelnika Davoru Petračiću, ali i svaki takav drugi bezočni pokušaj zastrašivanja i prijetnji smrću. Karlovac je grad uljudnih i civiliziranih građana, a politika i izborni procesi isključivo demokratska procedura koju treba poštivati i provoditi na dobrobit čitave zajednice. Iskreno se nadam da se radi o pojedinačnom ispadu krajnje neodgovornog pojedinca i pozivam odgovorne institucije da u roku 24 sata istraže slučaj i pronađu počinitelja. Hrvatska je moderna i slobodna država u kojoj svi građani imaju pravo ravnopravno iznositi svoja politička stajališta, a izborna mjesta i glasačke kutije najbolji su demokratski način iskazivanja takvih stavova i mišljenja.“

Davor Petračić premetnuo se posljednjih godina u lidera karlovačke oporbe, u prošlom mandatu bio je najglasniji gradski vijećnik, u drugi krug ušao je s 33 posto naspram Mandićevih 47.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2022 23:57