Mirjana Benvenuti rođena je u Valentima, selu samo tri kilometra udaljenom od Kaldira, a pri našem nedavnom posjetu vinariji Benvenuti njezinih sinova Alberta i Nikole, otkrila nam je sve o pripremu pravih fuža i pripremila sjajnu istarsku večeru.
"Velika smo bili familija, naučila sam kuhati još kao mala, tek sam malo virila iznad stola. I znate ča se tada kuhalo - palenta, jota, rezanci, njoki... Fuži su bili samo za velike fešte, za Svetog Ivana ili kad bi došli gosti."
Mirjana je demonstrirala izradu fuža. Čvrsto tijesto, samo od domaćih jaja i glatkog brašna, prvo se provlači kroz ručni stroj za tjesteninu da se dobiju tanke trake tijesta, koje se reže na kvadratiće koji se onda dijagonalno namataju preko štapića tanjih od olovke, modeliraju u specifičan oblik i kratko kuha...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....