'DETALJI SU BITNI'

'NIJE ISTO AKO SE UKRADE MILIJUN ILI STO...' Premijer ne zna za koje je djelo Vlahušić osuđen

Zagreb, 040914.Vlada.Predsjednik Vlade RH Zoran Milanovic i ministar financija Boris Lalovac odrzali su press konferenciju povodom uvodjenja nizeg poreza na place gradjana.Na fotografiji: Zoran Milanovic.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović izjavio je u četvrtak da dubrovačku organizaciju njegove stranke treba pitati zašto je SDP podržao kandidaturu Andre Vlahušića za dubrovačkog gradonačelnika.

"Ne znam za koje je kazneno djelo bio optužen i nepravomoćno osuđen, ali tu su i detalji uvijek jako bitni, jer nije isto je li bio u zatvoru zbog prometne nezgode... ili zbog pljačke milijuna ili 100 milijuna kuna. To su sve stvari koje se razlikuju. Za to političari odgovaraju građanima pa i u Dubrovniku. Građani će odlučiti", rekao je Milanović odgovarajući na novinarska pitanja u Bruxellesu.

Upitan zašto je Vlada protiv prava na pristup informacijama o predsjedničkim mirovinama, Milanović je rekao kako to nije točno te da će ih on sutra, ako može, dati javnosti, "ako to može nešto popraviti". "Vidio sam danas neki članak, ali to nema veze s istinom. Zašto bih ja skrivao odluke onih prije mene", upitao je Milanović ustvrdivši kako to nema nikakve logike. Dodao je i da on nikome nije dao ni jednu mirovinu.

"Znam da je Vlada u srijedu donijela jedan zaključak i ako je posljedica ovakva razmotrit ćemo još jednom, nemam razloga ništa skrivati", istaknuo je Milanović te dodao da su to obično formalne i vrlo rutinske procedure.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 17:31