GRDOSIJA NA JADRANU

'NIJE NAM BILO SVEJEDNO. GLEDALI SMO SE OČI U OČI!' Ronioci između Krka i Cresa preživjeli susret s morskim psom dugačkim čak tri i pol metra

 Sipa

KRK - U moru kraj otoka Plavnika, nedaleko od otoka Krka i Cresa, ronioci su imali bliski susret s tri i pol metra dugim morskim psom, najvjerojatnije glavonjom, javlja Novi list.

Ovog je morskog ljepotana snimio Karleto Vincan iz Krka koji ga je ugledao s dvojicom ronilaca iz Zagreba, i to na dubini od 37 metara.

- Nije nam bilo svejedno... Kako su u strahu velike oči, na prvi pogled nam se činilo da je velik sedam-osam metara, ali kasnije smo ga "skratili", smijao se se Karleto dok je prepričavao bliski susret s morskom grdosijom.

- Prvo je prošao ispod nas, no kad nas je ugledao, okrenuo se i krenuo prema nama! Gledali smo se doslovce oči u oči. I onda je otišao... U takvim situacijama nema mjesta za paniku i znali smo što moramo činiti. Na kraju je sve dobro prošlo. U tom trenutku u moru je bilo je dvadesetak ronilaca, ali smo ga vidjeli samo nas trojica, rekao je Vincan.

Kod otoka Plavnika s kolegama se našao u sklopu organiziranog ronjenja na koje su se s grupom turista uputili ribarskim brodom "Oliga" iz Punta, prenosi Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. ožujak 2024 03:14