PROBLEMI U SISKU

'NIJE NORMALNO DA SE ŽUPANIJA VODI IZ ZATVORA!' HSS poziva Vladu da riješi problem u Sisku

 Davor Pongračić/CROPIX

SISAK - Sedmorica županijskih vijećnika iz redova HSS-a traže od predsjednika skupštine Željka Solde (HSP) da odmah sazove izvanrednu sjednicu Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije. Vijećnici imaju pravo znati što se događa u Županiji nakon uhićenja županice, tko rukovodi županijom, kakvo je stanje s projektima, ima li novaca, prijeti li bankrot. Rekla je ovo na jučerašnjopj tiskovnoj konferenciji HSS-a sazvanoj pod naslovom SOS za Sisačko-moslavačklu županiju, županijska vijećnica Marijana Petir, nekada vrlo bliska suradnica, a zadnjih godina žestoki oponent i kritičar uhićene županice Marine Lovrić Merzel.

- Nije normalno stanje da se županija vodi iz zatvora. Zato smo već zatražili da županica podnese ostavku,a od premijera da prekine ovo neodrživo stanje i donese odluku koja će dovesti do novih izbora za županijsku vlast. Nije moralno da županica prima plaću iz proračuna kojeg je, prema tvrdnjama iz USKOK-a, potradala godinama, nije u redu da županiju vode dalje njezini najbliži suradnici. Jer ako su znali što se radi, tada im je mjesto u zatvoru, a ako nisu, ako im se kralo ispred nosa- oni nisu ništa vidjeli, tada su nesposobni. Ukoliko predsjednik Skupštine Željko Soldo, a čudno je da i on nije u društvu sa županicom kao njezin najbliži suradnik, sam ne sazove sjednicu Skupštine odmah, mi ćemo prikupiti potpise trećine vijećnika. Tada će morati sazvati sjednicu. Očekujemo da naš prijedlog za održavanjem sjednice Skupštine podrže i vijećnici vladajuće koalicije, koji su svojim odlukama pokrivali nezakonite radnje županice, Valjda i njih zanimaju odgovori na pitanj kakvo je stanje i kako dalje, rekla je Marijana Petir.

Pitala je kako će županica Marina Lovrić Merzel voditi županiju kada jednom izađe iz istražnog zatvora. - Zar će ona primati djecu, posježćivati škole, govoriti o moralu i poštenju, primati potencijalne investitore. Tko će s njom razgovarati o bilo čemu kada je ona osumnjičena da je potkradala vlastite građane, da je nezakonito trošila novac iz proračna, rekla je Petir. Županijski vijećnik Dražen Pejaković osvrnuo se na tužnu činjenicu a se i dalje plaća 14 članova županičkinih savjeta, koji nemaju koga savjetovati. - Bilo bi puno bolje da su taj novac usmjerili u fond za zapošljavanje mladih, koji su većina među brojnim nezaposlenim stanovnicima Županije, rekao je Pejaković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:52