GRGIĆ BEZ ZAMJENE

Nije podnio zahtjev za mirovanje: SDP će u Saboru imati jednog zastupnika manje u svojem klubu

To znači da ga nitko ne može zamijeniti jer je mandat neotuđiv te da je trenutni broj saborskih zastupnika sa 151 pao na 150
Vinko Grgić
 Goran Mehkek/Cropix

SDP će u Saboru umjesto 34 imati jednog zastupnika manje u svojem klubu - gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, kojega čeka istražni zatvor zbog kaznene prijave USKOK-a i odgovornosti u aferi Janaf te navodne povezanosti s tvrtkom Elektrocentar Petek, nije Mandatno-imunitetnom povjerenstvu podnio zahtjev da mu se mandat stavi u mirovanje.

To znači da ga nitko ne može zamijeniti jer je mandat neotuđiv te da je trenutni broj saborskih zastupnika sa 151 pao na 150. S obzirom na to da je SDP opozicijska stranka, jedan zastupnik manje neće izazvati nikakav poremećaj u radu parlamenta.

“U ovoj fazi postupka SDP to neće tražiti od njega”, pojasnio je šef Kluba SDP-a Arsen Bauk, a dan ranije je na pitanje čekaju li Grgića sankcije, odgovorio da prema njihovu Statutu postoji mogućnost da član sam zamrzne svoje funkcije dok traje postupak.

Neslužbeno se može čuti da je Grgić, dok je čekao skidanje imuniteta, bliske kolege uvjeravao da je nevin i da će to dokazati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:52