POSTUPAK MIRENJA

Nije postignut dogovor o povećanju plaća službenika i namještenika u pravosuđu

‘Može se procijeniti kako druga strana smatra da su naši zahtjevi nerealni, no ono što danas tražimo itekako je realno‘

Iva Šušković

 Damir Krajač/Cropix

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) i Ministarstvo pravosuđa i uprave nisu postigli dogovor o povećanju plaća službenicima i namještenicima u pravosuđu 400 eura te stoga SDLSN pokreće postupak mirenja koji, kako poručuju, može dovesti do štrajka.

"Na kraju razgovora zaključili smo da SDLSN pokreće postupak mirenja, no dopuštamo da se kroz taj postupak, ipak, za stolom postigne dogovor te da neće biti potrebe za štrajkom“, poručila je je predsjednica SDLSN Iva Šušković, nakon današnjeg sastanka s ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom.

"Prošli smo tjedan Ministarstvu pravosuđa i uprave poslali zahtjev za povećanjem plaće 400 eura svim službenicima i namještenicima u pravosudnim tijelima. Danas smo to otvorili na zajedničkom sastanku. Ukazali smo na sve akumulirane probleme, na nepovjerenje prema Ministarstvu koje je odgovorno za ovaj sustav, za sve službenike i namještenike.

‘Može se procijeniti kako druga strana smatra da su naši zahtjevi nerealni, no ono što danas tražimo itekako je realno‘, istaknula je u priopćenju Šušković.

Kaže da nakon tri godine ukazivanja na mogućnost da će se dogoditi upravo ovo što se danas događa, dobivaju s jedne strane razumijevanje, a s druge strane obećanje da će se to riješiti kroz Zakon o plaćama.

"Naši ljudi ne mogu to više čekati i od Sindikata očekuju poduzimanje svih akcija i zastupanje njihovih zahtjeva", poručuje Šušković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:32