NOVI APSURD ‘CIJEPI.SE‘

Nije primila ni prvu dozu, a pozvana da se cijepi drugom: ‘Onda je stigao još jedan mail!‘

U drugom mailu je susjeda pozvana na cijepljenje ponovno AstraZenecom, bez obzira na to što je ranije rekla da ne želi to cjepivo
 Marko Todorov/Cropix

Iako je jučer ministar zdravstva Vili Beroš rekao da platforma CijepiSe funkcionira, čini se da ipak nije tako. Jedna je starija Zagrepčanka podijelila svoju priču i nelogičnost te platforme. Za cijepljenje ju je preko platforme prijavila susjeda u ožujku, a sada joj je stigao mail da se dođe cijepiti drugom dozom, iako još uvijek uopće nije primila niti prvu.

Naime, kako je za Dnevnik.hr ispričala susjeda koja je ovu 75-godišnjakinju prijavila za cijepljenje, prvi poziv mailom je došao 7. travnja. Radilo se o cjepivu Astra Zenece oko kojeg je tada bilo dosta nedoumica pa je žena odbila termin za cijepljenje tim cjepivom.

- Došla je k meni, zvali smo telefonski broj iz maila, 0800 0011. Nakon nekoliko sati uspjeli smo dobiti vezu, osoba koja se javila s druge strane telefonske linije objasnila nam je kako je u sustav unijela da se susjeda ne želi cijepiti AstraZenecom i da će dobiti termin za novo cijepljenje kad pristignu zalihe drugog cjepiva, ispričala je susjeda.

Dvije nove e-poruke stigle su jučer.

- U prvom mailu je susjeda pozvana na primanje druge doze AstraZenece, 27. srpnja u prijepodnevnim satima, iako nikad nije dobila prvu dozu. U drugom mailu je susjeda pozvana na cijepljenje ponovno AstraZenecom, bez obzira na to što je ranije rekla da ne želi primiti to cjepivo, a termin je 4. svibnja u prijepodnevnim satima. Obavijestila sam je o tome što se dogodilo, rekla je da će se javiti obiteljskoj liječnici jer od 'ovoga nema koristi', dodala je za Dnevnik.hr susjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:18