VLASNIK CRODUXA

'NIJE RIJEČ O IZNENADNOJ ODLUCI NITI POVLAČENJU IZ BIZNISA' Umirovljeni general Čermak komentira vijest koja je odjeknula u poslovnim krugovima

Ivan Čermak
 Željko Puhovski / HANZA MEDIA

Nije riječ o iznenadnoj odluci i povlačenju iz biznisa, nego o prijenosu operativnih poslova u kompaniji na menadžment, poručio nam je vlasnik Croduxa Ivan Čermak nakon što je objavio odluku o odlasku s mjesta predsjednika Uprave tvrtke Crodux Derivati dva. Riječ je o najvažnijoj tvrtki u poslovnom sustavu Croduxa, a Čermaka će na čelu Croduxa Derivata dva naslijediti dosadašnja članica Uprave Draga Antić.

- Imam puno povjerenje u menadžment tvrtke, a ja ću se posvetiti razvijanju projekta na kojem već dulje vrijeme radimo u Croduxu, kao i nekim novim projektima koje pripremamo. Neću sasvim napustiti ni operativni dio kompanije, uostalom, u taj dio već je uključen moj stariji sin, a uskoro će i mlađi - rekao nam je Čermak, zaključivši da je od 1. lipnja u nekoj vrsti "polumirovine".

Ivan Čermak i dalje je predsjednik Uprave Crodux Plina i Crodux Energetike te član Nadzornog odbora zadarskog Tankerkomerca. Njegov stariji sin, Hrvoje, član je Uprave Crodux Derivata dva te Nadzornog odbora zadarskog Tankerkomerca.

Kad su u pitanju projekti koje spominje umirovljeni general Čermak, Crodux je, među ostalim, od jeseni prošle godine u velikoj investiciji istraživanja mogućih nalazišta nafte i plina na istražnim poljima u središnjoj Hrvatskoj.

O promjenama u poslovnoj strategiji Ivana Čermaka pisali su krajem prošle godine slovenski mediji, plasiravši informaciju da je Petrol stupio u razgovore s Čermakom o kupnji Croduxovih benzinskih crpki.

Vlasnik Croduxa, međutim, tom je prilikom slovenskom dnevniku Finance demantirao postojanje Petrolove ponude, dodavši kako je iznos od 200 milijuna eura koji bi Petrol navodno bio spreman platiti Croduxu za benzinske crpke daleko manji od onoga koliko taj biznis vrijedi, poručili su iz Croduxa,

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 12:08