NA FILOZOFSKOM

Nije zaživio novi studij na kojem je trebala predavati Kolinda Grabar-Kitarović: Nema upisanih!

Na novom studiju trebali su se školovati budući stručnjaci u diplomaciji i politici koji bi nakon diplome stekli zvanje magistra javnih politika i diplomacije

Kolinda Grabar-Kitarović

 /Paun Paunović/cropix

Početkom ove godine najavljen je novi studijski smjer na Filozofskom fakultetu u Splitu - diplomski studij Democracy and Resilience in Modern Society, odnosno Demokracija i društvena otpornost suvremene države koji se trebao izvoditi u suradnji s fakultetom "Sapir Academic" u Izraelu.

No, kako Telegram doznaje novi studij nije zaživio s početkom nove akademske godine jer nije bilo upisanih studenata.

Riječ je o studiju čije je trajanje planirano dvije godine, odnosno četiri semestra, a školarina iznosi šest tisuća eura.

Antonela Marić, prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju s Filozofskog u Splitu, je za Telegram kazala da je nekolicina studenata zainteresiranih za studij "iz privatnih razloga, odnosno razloga financijske prirode odustala od upisa" i zbog toga su odlučili ne pokretati program ove, već iduće akademske godine.

Na novom studiju trebali su se školovati budući stručnjaci u diplomaciji i politici koji bi nakon diplome stekli zvanje magistra javnih politika i diplomacije. Predavanja će im brojni domaći i strani stručnjaci, a među njima je najpoznatija Kolinda Grabar-Kitarović, bivša hrvatska predsjednica.

Bivša predsjednica trebala je predavati na kolegiju Moderna diplomacija i odnosi s javnošću uz istaknutu profesoricu splitskog Ekonomskog fakulteta Ivanu Bilić, ali i Jamesa Brendana Foleya, bivšeg veleposlanika SAD-a u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 03:34