HOROR LJETOVANJE

Nijemci šokirani odmorom u Albaniji, sve su snimili: ‘Do plaže smo se probijali kroz smeće, a tek hotel...‘

Njemački je par zabilježio užasno stanje hotela fotografijama i snimkama

Ljetovanje u Albaniji

 Screenshot/

Melanie Zeeb i Michael Bürger iz Berlina su željeli provesti 12 dana u Albaniji, opustiti se i uživati u svom godišnjem odmoru. No, umjesto mirnog godišnjeg odmora proživjeli su pravi horor.

Prema RTL-u, rezervirali su aranžman za oko 1300 eura, u što je bio uključen hotel s četiri zvjezdice i let.

image

Ljetovanje u Albaniji

Screenshot/

- Kad smo sletjeli u Albaniju, uzeli smo taksi, a taksist nas je upozorio i rekao da se nada da naš hotel nije u ovom kraju - rekla je Melanie Zeeb te naglasila da se upozorenje taksista uistinu obistinilo.

– Hotel je okružen smećem i smradom. I u hotelu je bilo smeća. Umjesto opuštanja na privatnoj plaži reklamiranoj u opisu hotela, morali smo se probijati kroz smeće. O oglašavanju su obećali i teretanu, unutarnji i vanjski bazen, ali toga nema. Bar na krovu hotela podsjeća na bojno polje - rekla je Melanie.

Ona i njezin partner Michael su užasno stanje hotela fotografirali i snimili mobitelom.

No, umjesto da turistima nadoknadi sve te neugodnosti, hotel čak traži i dodatnu naplatu! 25 eura po danu i osobi, dakle još 550 eura ukupno, navodno za usluge poput struje, vode i korištenja soba.

– Ako im ne platiš, izbacit će te iz hotela - rekla je Melanie Zeeb.

Nakon što su se obratili RTL-u, novinari su kontaktirali tvrtku Opodo kod koje je putovanje rezervirano.

image

Ljetovanje u Albaniji

Screenshot/

– Nakon što smo kontaktirali dotičnog pružatelja usluge i VH Eurostar Durres Hotel & Private Beach, hotel je potvrdio da je dodatna naknada od 25 eura po osobi po noći uključena u konačnu cijenu smještaja. Potvrdili su nam i da 25 eura uključuje i boravišnu pristojbu i naknade za hotelske usluge. Nakon razmatranja slučaja, turistima će biti vraćeni ovi troškovi, priopćili su iz tvrtke Opodo.

Melanie Zeeb i Michael Bürger su samo željeli otići kući iz hotela strave. Ali, povratni let postaje sljedeći problem. Zbog prebukiranosti nisu mogli uzeti let iz Tirane za Berlin. Zrakoplovna tvrtka osigurava smještaj i hranu, ali ne i novi let izravno za Berlin. Umjesto toga, paru je data mogućnost da leti iz Tirane u Köln. Kako će iz Kölna do Berlina, čini se da zrakoplovnu tvrtku nije bilo briga.

Novinari RTL-a su ponovno zvali tvrtku Opodo. I par je imao sreće. Tvrtka je o vlastitom trošku rezervirala let preko Frankfurta za Berlin za sljedeći dan.

– Opodo nam je također obećao da će nam nadoknaditi cijelu cijenu putovanja - rekla je Melanie.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2023 22:51