OPTUŽBE HDZ-OG ODBORA ZA OBITELJ I MLADEŽ

NIKAD MANJE ROĐENIH NEGO LANI 'Ova Vlada nas je dovela do demografskog sloma'

Zagreb, 250914.Vlada RH. Ministar financija Boris Lalovac i voditelj Ureda Svjetske banke za Hrvatsku Carlos Pinerua potpisali su Ugovor izmedju Republike Hrvatske i Svjetske banke o zajmu za provedbu projekta modernizacije sustava socijalne zastite.Na fotografiji: Milanka Opacic.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - HDZ-ov Odbor za obitelj i mladež optužio je u srijedu Vladu da uopće nema demografsku politiku pa je, osim katastrofalnih gospodarskih rezultata i velikog broja iseljavanja mladih i školovanih ljudi, dovela Hrvatsku do demografskog sloma.

HDZ-ov odbor ističe da nikad u povijesti Hrvatske nije bilo većeg demografskog pada i nikad manje rođenih nego lani. Po podacima Državnog zavoda za statistiku, u 2014. rođeno je 39.596 djece a umrlo 52.427 osoba, što predstavlja prirodni pad za 12.831 osobu.

"Ministarstvo socijalne politike i mladih koje vodi Milanka Opačić ne zna napraviti ni Obiteljski zakon, koji im je Ustavni sud zbog velikog niza primjedbi bio prisiljen u cijelosti suspendirati, a demografsku politiku uopće nemaju", kaže se u priopćenju.

Kombinacija neznanja i nerada u Vladi rezultirala je katastrofalnim rezultatima koji se prelamaju preko leđa svih građana, kaže HDZ.

"Umjesto da aktualna vlast demografsku, uz gospodarsku i regionalnu razvojnu politiku, proglasi 'pitanjem svih pitanja' i da na tom tragu ostvaruje pozitivne gospodarske pomake, ona stvara nove nezaposlene, socijalne slučajeve, bavi se podmetanjima, politikanstvom, zapošljavanjem podobnih, društvenim podjelama. Ukratko - stvara potpuni kaos i beznađe u društvu", stoji u priopćenju HDZ-ova Odbora za obitelj i mladež.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 18:37