BIVŠI ŠEF IDS-a

'NIKADA NEĆU GLASATI ZA ZORANA MILANOVIĆA! THE END!' Jakovčić za Jutarnji pojasnio tvrdnju kojom ide kontra Amsterdamske koalicije: 'On je prošlost'

Ivan Jakovčić
 Goran Sebelic / CROPIX

“Ja nikada neću glasati za Milanovića! The End!”, objavio je jučer na Twitteru IDS-ov zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić, referirajući se na tekst Jutarnjeg lista u kojem smo prenijeli izjave dužnosnika Amsterdamske koalicije koji je SDP-u poručio da će njihovu odluku o predsjedničkom kandidatu čekati samo do europskih izbora, da bi voljeli da SDP kandidira Zorana Milanovića, te da će Amsterdamska koalicija izaći sa svojim kandidatom ako SDP bude odugovlačio sa svojom odlukom.

“Kada bi SDP rekao da će podržati Milanovića, kod nas dvojbe ne bi bilo. Milanović bi bio prihvatljiv svim strankama Amsterdamske koalicije, i to znamo sigurno, ali ako bi to bio netko drugi, vidjeli bismo tek odgovara li i nama taj kandidat”, rekao nam je izvor iz Amsterdamske koalicije.

Tvrdnju da za bivšeg premijera i svoga bivšeg koalicijskog partnera više nikada ne bi glasao Jakovčić je detaljnije pojasnio u razgovoru za Jutarnji list.

- Ne treba nam nitko tko pripada prošlosti, a ja se nadam da će Zoran Milanović biti hrvatska prošlost, jer on sigurno ne može biti hrvatska budućnost. On je imao veliku priliku, ali je sve upropastio. Četiri godine je bio premijer, a od toga je tri godine razmišljao kako uništiti svoje političke saveznike. Taj čovjek moj glas nikada neće dobiti - rekao nam je Jakovčić, napomenuvši da je to, kao i spomenuti “tvit”, njegovo osobno stajalište, a ne stav njegove stranke - IDS-a.

Smatra da koalicija predvođena IDS-om, HSS-om i GLAS-om treba imati vlastitog predsjedničkog kandidata.

- Amsterdamska ima dovoljno kvalitetnih političara koji mogu biti naši izvorni, autentični kandidati za predsjednika. Dovoljno smo jaki da možemo sa svojim kandidatom izaći na predsjedničke izbore. Očekujem da bismo mi sigurno mogli biti treća, ako ne i druga politička snaga u državi. I ne može druga ili treća politička snaga ići s tuđim kandidatom. Mislim da je to politički potpuno jasno - tvrdi Jakovčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:53