IVAN ČEHOK

‘Nikakvih kostura u ormaru nema, a novi varaždinski gradonačelnik ponaša se neozbiljno i drsko‘

Zadovoljni su, kaže, načinom na koji radi novi župan Stričak, no rad novoizabranog gradonačelnika je potpuni kontrast
Ivan Čehok
 Željko Hajdinjak/Cropix

Nikakvih kostura u ormaru nema, a novi varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj (SDP) ponaša se neozbiljno, drsko i podcjenjivački prema gradskim vijećnicima s naše liste, rekao je u petak u Varaždinu bivši gradonačelnik Ivan Čehok.

Čehok je novinare izvijestio o pregovorima sa županom Anđelkom Stričakom (HDZ) o sudjelovanju petero vijećnika s liste u radu Skupštine Varaždinske županije.

"Mi smo predložili određene gospodarske i obrazovne teme i moram reći da je župan pokazao razumijevanje i rekao da je to moguće implementirati u njegov razvojni plan za Županiju za sljedeće četiri godine", rekao je Čehok te dodao da će se razgovori nastaviti sljedećeg tjedna.

Ustvrdio je kako su zadovoljni načinom na koji novi župan radi, a da je rad novoizabranog gradonačelnika Nevena Bosilja potpuni kontrast u odnosu na župana.

"Župan je zvao sve klubove vijećnika, pa i SDP-a koji je oporba. S druge strane, na žalost, gradonačelnik je sazvao konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća, a da nas, kao vodeću listu, odnosno listu koja ima najviše vijećnika – šest, nije uopće o tome obavijestio", istaknuo je Čehok.

Dodao je da od 21 vijećnika barem njih desetero nije obaviješteno o održavanju sjednice.

Čehok se osvrnuo i na jučerašnju Bosiljevu izjavu da je Grad Varaždin trenutno zadužen za oko 139 milijuna kuna kroz sljedećih deset godina te da postoji dubioza od otprilike 13 milijuna kuna, vezana uz ugovor s varaždinskom Arenom. Bosilj je kazao da je dubioza nastala jer Grad Varaždin od travnja prošle godine nije izvršavao svoje obveze.

"Mi nismo suspendirali ugovor o javno privatnom partnerstvu, mi smo smanjili iznos obroka u korona krizi znajući već unaprijed, jer su ekspertize bile gotove, da ćemo moći smanjiti ukupno 51 milijun kuna pa je onda potpuno logično da tih 12,5 možemo negdje staviti u tih 51 milijun", rekao je Čehok zaključivši da vanjski revizor, čiji je dolazak Bosilj najavio za sljedeći tjedan, neće pronaći nikakve kosture u ormaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. siječanj 2022 23:36