LOKALNI IZBORI

Nikola Kajkić ide kao nezavisni u utrku za vukovarsko-srijemskog župana, ima podršku Suverenista, Mosta...

U priopćenju navode da ovu kandidaturu podržava i MOST, te je najavljeno kako će im se uskoro pridružiti i još neke stranke
Predstavljanje kandidata
 Hrvatski Suverenisti

Nikola Kajkić, nezavisni kandidat za župana Vukovarsko-srijemske županije i dr. Mirjana Semenić - Rutko, kandidatkinja Hrvatske konzervativne stranke i Hrvatskih suverenista za zamjenicu župana, predstavili su u Vukovaru svoju kandidaturu za predstojeće lokalne izbore, priopćili su iz stranke Hrvatski suverenisti.

U priopćenju navode da ovu kandidaturu podržava i MOST, te je najavljeno kako će im se uskoro pridružiti i još neke stranke, udruge i pojedinci.

Loša demografska slika u županiji, odlazak mladih, problemi gospodarstva, loše upravljanje prirodnim resursima, pasivnost sadašnje županijske uprave, neke su od tema koje su ovi kandidati apostrofirali kao goruće i za koje nude program pod nazivom Rješenja, a ne obećanja, stoji u priopćenju.

Kajkić je istaknuo kako on zna, može i ne boji se reći koje su potrebe najistočnija hrvatska županija, po mnogo toga na začelju u Hrvatskoj optužujući za to rad županijskih odjela ali i prozivajući Vladu Republike Hrvatske. Posebno je istakao na koncesije za eksploataciju šume, rekavši kako se u Vukovarsko-srijemsku županiju vraćaju mrvice. Aktualnu vlast u županiji prozvao je i za nedostatna izdvajanja za demografiju i poljoprivredu dok se u isto vrijeme na godišnjoj razini za plaće zaposlenih u županiji izdvaja 55 milijuna kuna.

- U Vukovarsko-srijemskoj županiji treba puno toga mijenjati i više se nema vremena čekati jer je ovo područje u zadnjih 30 godina napustilo 75 tisuća ljudi, rekao je Kajkić, a stoji u priopćenju.

Dr. Semenić - Rutko liječnica ginekologinja, hrvatska braniteljica i poduzetnica iz Vukovara smatra da misija branitelja nije završena nego da su upravo oni pozvani razvijati Hrvatsku za kakvu su se borili. Zalaže se za obrazovanje mladih koje će im omogućiti konkurentnost, kvalitetnu zdravstvenu skrb i jači angažman razvojnih agencija kao servisa poljoprivrednicima i gospodarstvenicima. Poseban interes iskazuje za razvoj zdravstvenoga turizma na ovome području koje je po njenim riječima trend u svijetu, a za kojega upravo ovdje imamo sve potrebne resurse, stoji u priopćenju Suverenista.

Podršku kandidatima iskazali su na ovome predstavljanju i saborski zastupnik i supredsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček, saborski zastupnici Hrvatskih suverenista Željko Sačić i Marko Milanović Litre, te u ime MOST-a članica predsjedništva i organizacijska tajnica Kristina Bakula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:33