MINISTRICA SPORTA

Nikolina Brnjac: Svjesni smo svih problema s kojima se suočio sektor sporta

‘Želimo doći do najboljih rješenja kako bi se sport što prije oporavio od posljedica ove krize‘
Nikolina Brnjac
 Goran Mehkek/Cropix

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac održala je sastanak s čelnicima krovnih sportskih udruženja na temu trenutačnog stanja u sportskom sektoru koji je pogođen krizom uzrokovanom pandemijom koronavirusa.

"Svjesni smo svih problema s kojima se suočio sektor sporta u ovoj godini i zajedničkim dijalogom želimo doći do najboljih rješenja kako bi se sport što prije oporavio od posljedica ove krize koju osjeća u svim svojim segmentima.

Činimo sve kako bismo raznim mjerama pomoći djelovali na sva područja, od vrhunskog sporta do rekreativnog te sporta osoba s invaliditetom i školskog sporta. Brinemo za očuvanje radnih mjesta u cijelom sustavu, uključujući i poduzetnički i neprofitni dio te činimo sve kako bi sektor sporta što uspješnije prebrodio ovu krizu", rekla je ministrica Brnjac nakon sastanka.

Ministrica je podsjetila kako je od ožujka do lipnja ove godine isplaćeno više od 17,5 milijuna kuna za više od 600 pravnih osoba kojima su se osigurale naknade za plaće za više od 1.300 zaposlenika u sportskom sektoru te kako je nacionalnim sportskim savezima dodatno osigurano 20 milijuna kuna za održavanje nacionalnih prvenstava.

Na sastanku su sudjelovali i predstavnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Stožera za civilnu zaštitu pa se raspravljalo i o postojećim mjerama kao i budućim rješenjima sukladno epidemiološkoj situaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2021 09:24