‘NAŠ DRUGI ROĐENDAN‘

Nikolina Ristović objavila fotografije iz bolnice i dala važan savjet: ‘Odmah kupite detektor CO‘

Objavila je kako će 7. veljače ubuduće smatrati svojim novim rođendanom jer je još uvijek živa, kao i njezina djevojčica
Nikolina Ristović u bolnici
 Instagram

Nikolina Ristović (ex Pišek) javila se na Instragramu iz KBC Sestre Milosrdnice gdje se već danima oporavlja od teškog trovanja plinom.

U potresnoj ispovijesti opisala je koje je simptome osjećala, te upozorila sve svoje pratitelje da budu jako pažljivi i u svoje domove postave detektore CO2.

"07.02. Naš drugi rođendan. Jer sam još uvijek živa. Kao i moja djevojčica. I kćerkica prijatelja koja je to poslijepodne 06.02., bila kod nas na igranju. Samo zbog intuicije mog muža preživjele smo trovanje ugljičnim monoksidom. Una je bila lakše otrovana od mene zbog razlike u visini, iz istog razloga su živi moji psi jer žive i dišu na 30ak centimetara visine.

image
Nikolina Ristović u bolnici
Instagram

A CO je lakši od zraka. I prvo će zapuniti gornje dijelove vaših stanova. Ovisno o kubikaži prostora i brzini kojom curi, i o visini vaših svodova - tim tempom će vas ubiti. Tiho. Bez alarmirajućih znakova da vaša vitalna tkiva upravo u tom trenutku odumiru. A taj proces se - u trenutku kad tihi ubica krene ulaziti u vaša pluća, vezivati se u krvi za hemoglobin i distribuirati se po vitalnim organima - upravo počinje događati. Stanična smrt. Jedna po jedna odumiru stanice vašeg moždanog tkiva, srca kojem potiho prijeti infarkt, jetre i bubrega. A vi ćete u tom trenutku osjećati glavobolju, vrtoglavicu, srce će vam lupati, imat ćete osjećaj mučnine. Neće biti iritacije sluznice, neće biti šmcanja, kašljanja, osjećaja gušenja, osipa... Ničega što bi moglo upućivati na to da se nalazite na putu prema vječnom miru. Nećete biti niti blijedi, ne. Niti plavičasti, niti ljubičasti. Ništa od toga. Proklinjat ćete stres na poslu, ručak koji ste pojeli, južinu koja vam, kao deklariranom meteopatu, opet ne dopušta da živite - napisala je.

Rekla je kako je popila tabletu za smirenje misleći da će joj simptomi proći kad se naspava.

- I leći ćete. Posljednji put u svom životu, ukoliko nećete imati luđačku sreću kakvu smo imali mi. Zaspati i biti nesvjesni onoga što slijedi. Svjetala hitne pomoći, policije, interventnih jedinica gradske plinare, vatrogasaca, plača i očaja vaših najbližih, sirena, žutih i plavih odbljesaka rotirki na fasadi kao svjedoka tragedije. Vas više nema. Kraj. Zato vas molim da ignorirate moje neznanje i nebrigu i sve što mi možete pripisati - rekla je.

Nikolina je sve pozvala na maksimalan oprez.

- Znam da nemate svi detektore CO u stanu. Kupite ga odmah! I apeliram na zakonodavna tijela da, pored svih besmislenih propisa uvedu i jedan spasonosni - obavezan detektor CO. Ostanite sigurni - poručila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 08:00