REAKCIJA SOCIJALDEMOKRATA

Nikša Vukas: ‘Ovo je veleizdaja, tražimo izvanrednu sjednicu Sabora‘

Vukas smatra da premijer i Vlada trebaju smijeniti sve članove Uprave Ine i njezin Nadzorni odbor

Nikša Vukas

 Matija Djanjesic/Cropix

Glavni tajnik Socijaldemokrata Nikša Vukas ustvrdio je kako su za pljačku u Ini odgovorni premijer i Vlada, cijelu situaciju nazvao je "veleizdajom nacionalnih interesa" i pozvao na smjenu članova Uprave i Nadzornog odbora, najavivši da će tražiti izvanrednu sjednicu Sabora.

"Ovaj vikend smo svjedočili otkrivanju pljačke stoljeća u Ini. U vrijeme dok Vlada nije našla adekvatno rješenje da prebrodimo energetsku krizu i kako da Hrvatska bude samodostatna, ti isti krakovi su se vrlo dobro organizirali i besramno pred očima javnosti pokrali stotine milijuna kuna i oštetili Inu za više od milijardu kuna", izjavio je u ponedjeljak Vukas na konferenciji za medije u Saboru.

Istaknuo je kako je cijela situacija prije svega direktna odgovornost premijera i Vlade te da se radi o "veleizdaji nacionalnih interesa", ustvrdivši kako je korupcija sistemski problem u Hrvatskoj.

"Kako se moglo dogoditi da revizorska kuća nije primijetila da u izvješću, koje je javno na internetu, o poslovanju Ine za 2021., nema upozorenja? Drugo je, kome se taj plin prodao i koja kompanija se usudila kupiti plin od kompanije koja ima jednog zaposlenog? I treće pitanje, da li se možda malo preuranilo s otkrivanjem aktera?", neka su od pitanja na kojima inzistiraju Socijaldemokrati.

Zbog svega toga, kažu, zatražit će izvanrednu sjednicu Sabora.

Vukas smatra da premijer i Vlada trebaju smijeniti sve članove Uprave Ine i njezin Nadzorni odbor, no prije svega premijer treba doći u Sabor te odgovoriti na pitanja, kojih, kako kaže, ima bezbroj te obrazložiti kako je sistemska korupcija napravila to što je napravila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:27