HEBRANGU SE VRATIO DAR... GOVORA

'Nisam čuo da je mladež HDZ-a dobivala novac za volontiranje. Da jesam, prijavio bih policiji!'

'Poznavajući te mlade ljude, vjerujem da su to radili iz srca i volonterski', kaže šef Kluba zastupnika HDZ-a. 'Otkako sam ja predsjednica sasvim sigurno nitko nije dobio ni lipe ni iz kakvoga fonda', poručuje Kosor
 Goran Mehkek/CROPIX

- Nije mi poznato da je dio članova Mladeži HDZ-a dobivao novac za volontiranje u kampanji za izbore 2007. - izjavio je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang komentirajući napis da je Mladež HDZ-a zbog toga pod istragom USKOK-a.

- Nisam to znao, jer da sam znao prijavio bih policiji i Državnom odvjetništvu. Poznavajući te mlade ljude, vjerujem da su to radili iz srca i volonterski – rekao je Hebrang novinarima u Saboru.

Na pitanje je li moguće da je bilo paralelnog sustava financiranja, odgovorio je kako misli da nije bilo moguće, jer je HDZ imao financijsko knjigovodstvo koje je registriralo svaki ulaz i izlaz novca u stranku, a kojemu je državna revizija dala pozitivno mišljenje.

Kosor s riječkim HDZ-ovcima: Raspuštanje ogranaka stranke bio je moj prijedlog. Zašto? Ne moram baš sve reći!

- Stoga zaključujem da je sve rađeno po zakonu - ustvrdio je Hebrang.

Informacije o istrazi komentirala je i predsjednica Vlade i HDZ-a, Jadranka Kosor.

- Ma dajte molim vas. Otkako sam ja predsjednica stranke sasvim sigurno nitko nije dobio ni lipe ni iz kakvoga fonda. O svemu ostalome što čitate možete se obratiti Državnom odvjetništvu i USKOK-u - rekla je premijerka.

Nenad Stazić (SDP) kaže pak da ga ne bi začudilo da su HDZ-ovi mladi volonteri dobivali novac.

- To bi značilo da se ponašaju principijelno, u skladu s pravilima u toj stranci. Ne znam samo od koga su to naučili - rekao je Stazić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 04:37