NAJVEĆA KORUPCIJASKA AFERA BILA JE TAJNA?

'NISAM ČUO ZA HDZ-ov CRNI FOND, A ZA FIMI MEDIU SAM SAZNAO OD MEDIJA' Bivši ministar znanosti i obrazovanja na suđenju Sanaderu

 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Bivši HDZ-ov ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac posvjedočio je danas na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i njegovoj nekadašnjoj stranci da na dužnosti nije čuo za marketinšku agenciju Fimi mediju preko koje je, po tvrdnjama USKOK-a, punjen HDZ-ov crni fond.

Primorac je kazao da je sve marketinške poslove HDZ radio preko tvrtke Masol te da je ta stranka imala dovoljno novca jer je osim donacija i članarina dobivala novac iz proračuna.

"Tijekom mandata nisam čuo za agenciju Fimi mediju , a ne mogu se sjetiti niti da bi netko iz te agencije došao u ministarstvo", posvjedočio je Primorac. Dodao je da je za agenciju po kojoj je nazvana najveća hrvatska korupcijska afera doznao iz medija nakon što je otišao s dužnosti.

"Osobe zadužene za financijsko poslovanje uživale su puno povjerenje predsjedništva i nikada se nisu postavljala pitanja vezana uz to", prisjetio se Primorac.

Poput ostalih Sanaderovih suradnika koji su na suđenje pozvani kao svjedoci njegove obrane Primorac je rekao da ga nitko nije ograničavao u iznošenju stavova na sjednicama predsjedništva HDZ-a.

"Moja uloga je bila vrlo atipična, nisam bio uključen u rad ogranaka i dolazio sam samo na sastanke predsjedništva. Sastanci su se vodili po unaprijed pripremljenom dnevnom redu, no često se raspravljalo i o drugim temama", kazao je Primorac. Dodao je i da nikada nije pristajao na kompromise kada se raspravljalo o temama iz njegova resora.

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik Petar Selem iz zdravstvenih razloga nije došao svjedočiti pa se suđenje nastavlja svjedočenjem Vedrana Miše, jednog od preostalih svjedoka tužiteljstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:52