PRIJAVLJENA ZA SUKOB INTERESA

'Nisam prijavila gliser u kartici, moja greška. A i Lancia je u kartici? Pardon, taj auto više nemamo! Kredit s kamatom 1,55%? Evo kako sam ga dobila'

Nikolina Brnjac
 Boris Kovacev / CROPIX

Zbog neprijavljivanja glisera u imovinskoj kartici državna tajnica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Nikolina Brnjac prijavljena je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. Riječ je o gliseru Jeanneau Leader 805, motora snage 220 konjskih snaga, proizvedenom 2000. godine, koji je u vlasništvu njezina supruga Gorana Brnjca.

Kako je u imovinskoj kartici navela da njezin suprug posjeduje brod Damor 700 iz 2008. vrijedan 260.000 kuna, Nikolinu Brnjac pitali smo znači li to da sad njezin suprug posjeduje dva broda, odnosno da nam objasni zašto u imovinskoj kartici nije naveden gliser Jeanneau Leader 805.

- Riječ je o mojoj pogreški. Moj suprug nema dva broda. Brod koji je naveden u imovinskoj kartici (Damor 700) lani je prodan i za isti iznos, za 260.000 kuna kupljen je gliser (Jeanneau Leader 805) koji nije naveden u kartici. Ispričavam se, jednostavno sam zaboravila zamjenu broda navesti u kartici. Iz računa o kupoprodaji lako se može provjeriti da je riječ o brodovima identične vrijednosti. Odmah ću poslati obrazloženje Povjerenstvu, sa svim računima - rekla nam je u nedjelju državna tajnica.

Tijekom razgovora otkrili smo još jedan netočan podatak u njezinoj imovinskoj kartici. Navela je da njezin suprug posjeduje automobil Lancia Y iz 2012. vrijedan 50.000 kuna.

- I to je u kartici? Pardon, taj automobil više nemamo. On je prodan. Trenutačno nemamo ni ja ni suprug auto u vlasništvu. Suprug vozi službeno vozilo svoje tvrtke - kaže Nikolina Brnjac.

Hoće li Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa uzeti u obzir njezinu ispriku, tek treba vidjeti, jer su prijavu protiv nje zaprimili tek prije nekoliko dana.

- Povjerenstvo je zaprimilo prijavu protiv dužnosnice Nikoline Brnjac u povodu propusta da u izvješću o imovinskom stanju navede podatak o brodu u vlasništvu svog supruga te je u povodu navedene prijave otvoren predmet pod brojem P-41/19 - poručila je glasnogovornica Povjerenstva Martina Jurišić u odgovoru Jutarnjem listu.

Brnjac je, među ostalim, u imovinskoj kartici navela i kreditno zaduženje od 154.000 eura, koje otplaćuje u ratama od 5430 kuna. Kredit je podijeljen u tri dijela: za jednu trećinu kredita kamatna stupa iznosi 4,32%, a za preostale dvije trećine kredita kamatna stopa je 1,55%. Kako je uspjela dobili tako povoljne uvjete, pitali smo je.

- Jedan dio kredita je po toj stopi od 1,55 posto, tu sam pogodnost dobila kao sveučilišni djelatnik jer sam ja izvanredni profesor na Sveučilištu u Zagrebu, za što ne dobivam nikakvu novčanu naknadu - rekla je državna tajnica za promet.

Nikolina Brnjac članica je Visokog časnog suda HDZ-a. Ujedno je nesuđena zamjenica gradonačelnika Zagreba. Na prošlim izborima za gradonačelnika glavnog grada boje HDZ-a branio je Drago Prgomet, a Brnjac je bila kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:15