ŠTEFICA KARAČIĆ

‘Nisam ubojica, smrad i niškoristi, da ne ponavljam sve one prostote koje su objavljene na njihovim platformama‘

Na taj način se ne smije komunicirati javno pa čak ni u ostrašćenim stanjima, kazala je predsjednica Udruge socijalnih radnika

 
 Srdjan Vrancic/Cropix

Štefica Karačić, predsjednica Udruge socijalnih radnika osvrnula se za N1 na kaznenu prijavu zbog govora mržnje koja je u ponedjeljak podignuta protiv Nataše Janjić Medančić i Jelene Veljače.

- Ja sam se jučer usuglasila s pokretanjem takvog kaznenog postupka jer ja nisam ubojica. Nisam smrad. Nisam niškoristi, da ne ponavljam sve one prostote koje su objavljene na njihovim platformama. To nije jezik koji je po mom stručnom kodu i profesionalnom i ljudskom, dopušten.

I mislim da se na taj način ne smije komunicirati javno pa čak ni u ostrašćenim stanjima kada se borimo za prava najranjivijih. Ja se 43 godine kao socijalna radnica borim za prava najranjivijih, ali nikada nisam nikog uvrijedila pa čak ni one koji su mene vrijeđali - kazala je Karačić.

Za N1 je komentirala i slučaj tragično preminule dvoipolgodišnje djevojčice iz Nove Gradiške te kazala da je izuzimanje dokumentacije i razgovor predstavnika Komore socijalnih radnika sa socijalnom radnicom koja je vodila obitelj djevojčice trajalo gotovo 6 sati.

Konačni nalaz nadzora Ministarstvu rada i socijalne politike bit će predan idući tjedan, ali u Komori i dalje stoje pri stavu da nije bilo grubog kršenja procedura.

Karačić je kazala da Ministarstvo nije trebalo objaviti nalaz Upravnog nadzora, koje je zaključilo da djevojčica nije trebala biti vraćena u biološku obitelj, dok nisu završeni nalazi stručnih komora. Socijalna radnica, koja je vodila obitelj djevojčice, jučer se vratila na posao nakon preboljenog koronavirusa i prema vlastitom traženju više neće raditi na odjelu za djecu, mlade i obitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. siječanj 2022 04:48