DANIEL SPAJIĆ U SABORU

‘Ništa nam ne mogu srp, čekić, propale udruge i ćuprije. Vratit ćemo dostojanstvo i zajedništvo među Hrvate!‘

‘Narod je duboko podijeljen i nezadovoljan, država nam je opljačkana, a za pljačku nitko nikada nije odgovarao‘, poručio je Spajić

Daniel Spajić

 Screenshot Facebook

Zastupnik Domovinskog pokreta Daniel Spajić održao je vatreni govor u Saboru u kojem se osvrnuo na njihov dvogodišnji rad u tom Visokom domu.

Spajićevo obraćanje prenosimo u cijelosti.

‘Poštovani predsjedavajući, poštovane kolegice i kolege,

Uskoro će dvije godine kako smo ušli u ovaj Visoki dom pa je red da se osvrnemo na taj dvogodišnji rad i izvedemo nekakav zaključak. Ono što se može zaključiti je, da se Hrvatska nalazi u najgoroj ekonomskoj, a rekao bih i ljudskoj krizi od Domovinskog rata do danas. Narod je duboko podijeljen i nezadovoljan, država nam je opljačkana, a za pljačku nitko nikada nije odgovarao. Ne samo da nitko nije odgovarao, nego je većina tih koji su u tome sudjelovali danas nagrađena na način da su postali ugledni članovi društva u raznim segmentima.

O toj dubokoj podjeli šute svi! Šute mediji, šuti akademska zajednica, šute studenti i na našu žalost šuti i Katolička Crkva koja je naš temelj. Crkva koja je bila, a trebala bi i ostati zadnja linija obrane. Dužni smo 50 milijardi eura, iseljeno nam je pola milijuna stanovnika, umirovljenici su na rubu siromaštva, običan čovjek je prezadužen, diše na škrge i ne vidi bolje sutra.

Što nam je ostalo? Ostalo nam je da se borimo i da u svoj narod vratimo domovinski duh, da se ne odričemo jedine zemlje koju imamo jer za nju je život dalo gotovo 17.000 najboljih koje je Hrvatska imala i njima smo dužni. Dužni smo se boriti za svoju zemlju i staviti je tamo gdje joj je mjesto, među najboljima. Kad se osvrnete na medijske nastupe, u samo zadnjih mjesec dana, vidjet ćete hajku koja je krenula na Domovinski pokret kao da smo mi ti koji u vlasti sudjeluju zadnjih 30 godina i pljačkaju ovu našu državu.

Dovoljno je poslušati riječi ministra Grlić-Radmana kada gorljivo traži ratne zločince u drugim ratovima i državama, ali ih ne vidi u JNA koja je napadala Hrvatsku. Ili zastupnike Josipa Đakića i Maria Kapulicu - čovjeka koji je imao zadatak od strane Plenkovića da izvrši pritisak na Ivana Penavu kako bi odustao od procesuiranja odgovornih za ratne zločine u Domovinskom ratu, ali u tome nisu uspjeli.

Razlika između nas i njih je što mi nismo spremni iznevjeriti pravdu i nacionalni interes zbog lojalnosti partiji te smo jedni od rijetkih kojima je Hrvatska iznad svih drugih interesa!

Govorite da smo ruski igrači, a ja vam s ovog mjesta kažem: lažete! Nemamo mi nikakve veze s Rusijom, ali itekako imamo s izborima u Splitu. Da, mnogima se nije svidjelo što je Domovinski pokret osvojio onoliko koliko i neki koji su u politici od 7 pa do 30 godina i ništa nas neće zaustaviti. Nastavljamo dalje još jače i još upornije.

Moramo do kraja biti iskreni i s ove govornice reći kako na primjer, sin Blage Zadre nigdje ne smije raditi kako se Sanja Modrić ili Boris Dežulović ne bi naljutili jer sin pokojnog Blage je njima dužan polagati račune. Kad Možemovci otpuštaju ljude i šalju na ulice zbog svoga neznanja, e to im je normalno, a ako zaposle svoje, također je normalno. To ne propitkujete gospodo, ali mi ćemo i ne možete nas zaustaviti!

Mi smo ovdje jer ste oduzeli dostojanstvo našim majkama i očevima, braći i sestrama u zadnjih 30 godina, a želite ga uzeti i našoj djeci. Za to dostojanstvo se mi borimo. To je naše najjače oružje. Ne smijemo govoriti o Hrvatima u Bosni i Hercegovini jer će se naljutiti netko iz SDSS-a, iako oni dobiju 50 milijuna iz proračuna, a Hrvati iz BiH za povratak tek 5 milijuna, i to je sasvim normalno. Možda njima je, ali nama nije. I protiv toga ćemo se boriti. Vama je bitno da nas međusobno zavadite, da se mrzimo i da nas podijelite, tako da: Dalmatinac mrzi Zagorca, Zagorac Hrvata iz BiH, a Slavonac Istrijana i obrnuto.

Na žalost, u jako dobrom dijelu ste uspjeli, uspjeli ste jer smo skoro postali slijepi kraj zdravih očiju i pameti. Ali mi to znamo i zato je nastao Domovinski pokret, da vas spriječi u vašem zulumu i vašim igrankama sa srpom, čekićem, propalim udrugama i ćuprijama. Ako ste mislili da smo mi ti koji šute, grdno ste se prevarili i ne postoji ta politička arena u koju mi nećemo ući.

Svaki dan nova afera, nestaju milijuni, a nitko za ništa ne odgovara. Sudac radi za 11.000 kuna, policajac za 5.000 kuna, prosječna plaća je 7.500 kuna, a minimalna 3.800 kuna. Sve je to rezultat ove korumpirane i trgovačke politike. Pitam vas, kako svojoj djeci u oči gledate? Kako spavate? Kad se priča o proračunu, kao da ne postojite. Kao da proračun nije naš, nego kineski.

Novinski stupci puni gluposti, a ne onoga što je potrebno da se narod informira kako bi se donijele ključne promjene u društvu. Zašto ne informirate hrvatske građane o tome da hrvatsko iseljeništvo uplati više novca u proračun, nego što zaradimo od turizma. Taj iznos je tri puta veći i od svih stranih investicija. To vama nije bitno. To nisu vaši glasači. Nisu na vašoj strani, ali jesu na našoj gospodo draga. Oni jako dobro znaju zašto više nisu u Hrvatskoj, a znamo i mi. Zato ih nećemo zaboraviti i moraju imati pravo glasa u svojoj Domovini. I za to će se Domovinski pokret također boriti‘, zaključio je u svom govoru Daniel Spajić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:45