BLAGDANSKA PROGNOZA

NIŠTA OD BIJELOG BOŽIĆA Bit će oblačno, a temperature više od uobičajenih

 Goran Mehkek/CROPIX

Svi koji su očekivali bijeli Božić bit će razočarani jer ovaj tjedan snijega najvjerojatnije neće biti.

- Početak tjedna bit će promjenljivo oblačan sa sunčanim razdobljima, na kopnu mjestimice s maglom, posebno u noćnim i jutarnjim satima i to osobito na istoku zemlje. Uz više će oblaka mjestimice kiše biti na dijelu sjevernog Jadrana te u gorskoj Hrvatskoj - rekao je dežurni meteorolog Krunoslav Mikec.

Temperatura zraka bit će uglavnom zamjetno viša od uobičajene za ovo doba godine: u ponedjeljak i utorak u unutrašnjosti se očekuju najviše dnevne vrijednosti u izmedu sedam i 12, a na Jadranu od 11 do 16 stupnjeva.

- Na badnju večer te u božićnoj noći u većini će krajeva biti suho, mjestimice na kopnu uz niske oblake i maglu, posebno u istočnim područjima. Oblačnije će biti i dalje na sjevernom Jadranu gdje će ponegdje biti kiše, osobito na sirem riječkom području - kazao je Mikec.

- Na Božić će se posvuda postupno jače naoblačiti pri čemu se kiša predviđa uglavnom na sjevernom, a potom prema kraju dana i na ostalom dijelu Jadrana, u unutrašnjosti Dalmacije i Istre te u gorskoj Hrvatskoj. Uz jačanje južine, bit će još malo toplije nego na Badnjak. U četvrtak vjetrovito te oblačno s kišom u svim krajevima, osobito na Jadranu i u područjima uz njega gdje će kiša biti obilnija - dodao je Mikec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 12:48