BANKROT SIAG-A

Ništa od investicija na Kvarneru? Njemački partner Danka Končara pokreće STEČAJ

 Sebelić/CROPIX

Partner Danka Končara, njemačka tvrka SIAG Schaaf Industrie AG, s kojim je najavio veliku »greenfield« investiciju i ulazak u off-shore projekte i izgradnju vjetroelektrana u kvarnerskom bazenu , na svojim službenim stanicama objavila je da će u ponedjeljak, 19. ožujka predati zahtjev za otvaranjem stečajnog postupka na lokalnom sudu u Montabauru, piše Novi List.

Vijest da ova njemačka kompanija sa sjedištem u Dernbachu, koja zapošljava više od 1.800 radnika u svojim podružnicama po svijetu, ima problema s likvidnošću i da joj prijeti stečaj objavili su i njemački mediji, među kojima i poslovni dnevnik Handelsblatt.

I dok je Danko Končar hrvatskoj naciji objavljivao kako s njemačkim partnerom namjerava otvoriti 1.700 novih radnih mjesta na Kvarneru, njemačkim medijima već je kolala riječ bankrot koja se vezivala uz SIAG. Da ova kompanija ima financijskih problema zbog kašnjenja s projektima, bilo je u Njemačkoj poznato i ranije što je naznačila i naprasna smjena njihovog financijskog direktora Rolanda Schüttpelza krajem prosinca prošle godine.

Potvrdilo se i predviđanje da je, nakon što je sam odustao od preuzimanja »3. maja« , Danko Končar najvjerojatnije izgubio sve šanse i za ulazak u »Kraljevicu« i Brodotrogir. Kako doznajemo, Vlada je sve bliže odluci da odbije i Končareve ponude za preostala dva škvera i da za brodogradnju pronađe rješenje koje neće uključivati tvrtku Jadranska ulaganja, piše Novi List.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:49