PGS OPLEO PO MOSTU

‘Niste treća najjača stranka u Rijeci! Na nedavnim ste izborima osvojili četiri mandata, a mi 18‘

‘Nećemo se ovoga puta upuštati javne rasprave o moralu i odgovornosti, ali bismo voljeli da se objave istiniti podaci‘, rekao je PGS

Darijo Vasilić

 Matija Djanjesic/Cropix/Cropix

Primorsko goranski savez (PGS) rekao je u petak da tvrdnja Mostovaca Bože Petrova i Nikole Grmoje da je njihova stranka treća najjača u Rijeci neosnovana te da su ih demantirali i rezultati nedavno održanih izbora za vijeća riječkih mjesnih odbora.

- U loše osmišljenom patetičnom javnom igrokazu opraštanja od potpredsjednika „Mosta“ Marina Miletića, koji se nije preselio na drugi kontinent već je tek kao, kako reče, čin odgovornosti i morala podnio ostavku na mjesto potpredsjednika stranke zbog podbačaja na netom okončanim izborima za vijeća riječkih mjesnih odbora, dvojici stranačkih prvaka, Boži Petrovu i Nikoli Grmoji, potkrala se sitna greška - rekao je PGS.

- Njih dvojica, koji su svoje poštenje, odgovornost i moral svojevremeno već ovjerili kod javnog bilježnika, istaknuli su u nekoliko hrvatskih dnevnih novina da „žale zbog postupka kolege Miletića, da poštuju njegovu odgovornost…“, ali i da obojica „ne misle da je trebao podnositi ostavku jer je ‘Most‘ po rezultatima mjesnih odbora u Rijeci treća politička opcija, odmah iza HDZ-a i SDP-a“ - dodao je PGS.

- Istina je, međutim, za riječke Mostovce ipak kudikamo bolnija i surovija pa im i ovim putem skrećemo pozornost na ISTINU: „Most“ je, naime, u 34 riječka mjesna odbora od gotovo 180 vijećničkih mandata osvojio ukupno 4 (slovima: četiri), a, recimo, Primorsko goranski savez (PGS) ukupno 18 (slovima: osamnaest). Jednostavnom matematičkom računicom lako se dođe do razlike od 14, odnosno četiri i pol puta više mandata u korist PGS-a koji je na ovim izborima ostvario 40 posto bolji rezultat u odnosu na izbore za vijeća riječkih mjesnih odbora prije četiri godine - ustvrdio je Primorsko goranski savez.

- Nećemo se ovoga puta upuštati javne rasprave o moralu, političkoj i odgovornosti prema javno izgovorenoj riječi, kao i temeljnom poznavanju matematičkih formula s de facto nula nepoznanica Bože Petrova i Nikole Grmoje, ali bismo voljeli da istiniti podaci, koji su dostupni i na mrežnim stranicama Grada Rijeke, budu javno objavljeni - rekao je PGS.

- I za kraj, citirat ćemo „Mostovcima“, njima koji toliko ljube Krista, crkvu i vjeru, samoga Krista (Iv 8,31-42): „(…) Upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi.“ - zaključio je PGS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 17:18