MINISTAR BOŽINOVIĆ

‘Nitko nije mogao predvidjeti da će Sinčić to napraviti. Plenkovićeva poruka? To nije bila packa‘

Ivan Vilibor Sinčić je na Markovu trgu, pred zgradom Vlade, iskrcao kombi lubenica
Lubenice pred Banskim dvorima
 Zeljko Puhovski/Cropix

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, ispred Banskih dvora komentirao je današnji potez Ivana Vilibora Sinčića koji je na Markovu trgu, pred zgradom Vlade, iskrcao kombi lubenica, piše N1.

"Ovo nije dobra slika, prije svega za političare i zastupnike da na ovakav način izražavaju politički stav. Demokratska smo država, no u demokraciji moraju postojati pravila. Vidjet ćemo što će policijski službenici staviti u izvješće pa i ovaj element treba ugraditi u sigurnosnu procjenu kako se ovakve situacije ubuduće ne bi događale", rekao je Davor Božinović i dodao:

"Ova lokacije nije nesigurna. Postoje protokoli i način na koji se procjenjuju sigurnosne ugroze. Da je nesigurna, i drugih bi situacija bilo. Nitko nije očekivao od ljudi koji se bave politikom da naprave nešto što se može ocijeniti kao potencijalna sigurnosna ugroza. Uzet će se to u ozbir, policija će sagledati i s aspekta sigurnosti ovog prostora koji je od 2012. otvoren za javna okupljanja i prosvjede, to je turističko središte grada, najvažnije institucije u državu su ovdje, ništa nije prepušteno slučaju. U ovom slučaju mislim da nitko nije predvidio da nešto slično ili nešto što može podsjećati na sigurnosnu ugrozu dolazi od političara."

image
Davor Božinović
Ronald Gorsic/Cropix

Na pitanje je li poruku premijera Andreja Plenkovića MUP-u da napravi plan sigurnosti prostora ispred Vlade, doživio kao packu, Božinović je rekao:

"Nisam to doživio kao packu jer se ne bavim ni lubenicama ni policijskim poslom. Ono što je premijer kazao, to sam i ja kazao policiji. Na temelju ovoga treba napraviti ozbiljnu analizu, i mediji su tu svaki dan. Vidjet ćemo kakva će odluka biti, ali ne na uštrb slobode građana. No, sloboda je i da građani budu sigurni."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:16