NESREĆA

Nitko nije vidio kako je nastradao radnik tvrtke Đuro Đaković

 Danijel Soldo / CROPIX

Velika tragedija dogodila se u ponedjeljak oko 18 sati u tvrtki Đuro Đaković - Strojna obrada u Slavonskom Brodu. Život na radnom mjestu izgubio je 28-godišnji D. M. Iz Slavonskog Broda, na kojeg je u jednom trenutku, pod još nerazjašnjenim okolnostima, pao komad metalne ploče s kojom je radio.

Tom trenutku nije svjedočio nitko od radnika jer su bili u pogonu i zaokupljeni svojim poslovima. Stoga će se uzrok nesreće utvrđivati istragom u koju će osim policije biti uključeni i inspektori zaštite na radu.

- Radnik je radio na radnome mjestu tokara na stroju Borverk. Za vrijeme postavljanja komada na stroj došlo je do nesreće i radnik je tragično preminuo - rekao je Hrvoje Kekez, direktor Đure Đakovića - Strojne obrade te dodao kako je odmah pozvana Hitna pomoć, a na teren su izašli i policija te inspektorat. Do nesreće je, rekao je Kekez, došlo prilikom postavljanja materijala na stroj, ali više detalja o okolnostima nije mogao podijeliti s javnosti.

- U ovom trenutku ne mogu vam reći točno što se dogodilo. U trenutku same nesreće ljudi koji su bili bliže njemu, na udaljenosti od desetak metara, radili su svoje poslove. Nemamo neposrednog svjedoka koji je vidio što se dogodilo. Prema onome što je odradila policija i inspektor rada i ostale institucije, prilikom postavljanja i centriranja komada izvan rada stroja dogodila se nesreća i komad se izvrnuo na radnika - naveo je Kekez i dodao da je poginuli radnik u toj tvrtki radio godinu i pol, a još toliko u sestrinskoj tvrtki unutar Đuro Đaković grupe.

Čelnici tvrtke su sve radnike druge smjene poslali kućama, a otkazali su i treću smjenu, s obzirom na to da je ova tragedija na sve radnika djelovala šokantno i nitko od njih nije bio sposoban obavljati svoje redovne obveze.

- Nemamo sve detalje oko ovog tragičnog događaja, ali pretpostavka je da su sve procedure bile poštovane. No, istraga je u tijeku - rekao je Marko Bogdanović, predsjednik Uprave Đure Đakovića koji je također izrazio sućut obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:45