BEZ LETOVA

Njemačka aviokompanija Lufthansa nakon 53 godine prekida promet prema Zagrebu

Tako Eurowings ostaje jedina kompanija iz Lufthansa grupe koja će ove zime prometovati prema Zračnoj luci Zagreb.
Ilustracija
 Davor Pongracic/Cropix

Njemačka Lufthansa od 1. prosinca ukida liniju Munchen - Zagreb i time privremeno napušta Zračnu luku Zagreb, javlja portal Croatia Aviation.

Taj portal ističe da se 53 godine nakon prvog leta prema Zagrebu, Lufthansa zbog globalne pandemije i slabe potražnje privremeno povlači iz Zračne luke Zagreb.

Lufthansa je liniju Munchen - Zagreb pokrenula ubrzo nakon lockdowna, te je na njoj u početku prometovala tri puta tjedno, postepeno povećavajući broj tjednih letova između ova dva grada.

Podsjećamo, u vrijeme lockdowna kompanija je prekinula promet na liniji Frankfurt - Zagreb te je njeno ponovno prometovanje najavljeno za ožujak 2021. godine.

Očekivalo se da će Lufthansa na liniji Munchen - Zagreb, jedinoj aktivnoj liniji prema Hrvatskoj, prometovati cijeli zimski red letenja, čak je za studeni povećan broj operacija te su dostupni svakodnevni letovi, no od 1. prosinca kompanija će prekinuti promet na ovoj liniji čime će se u potpunosti, privremeno, povući iz Zračne luke Zagreb, posljedično i s hrvatskog tržišta.

Tako Eurowings ostaje jedina kompanija iz Lufthansa grupe koja će ove zime prometovati prema Zračnoj luci Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2021 17:00