HGSS JAVLJA

Njemački državljani u pratnji spašavatelja krenuli prema podnožju Velebita

Zbog olujnog vjetra helikopterski transport nije bio moguć, a HGSS-ovom timu trebalo je oko 3,5 sata da dođu do lokacije
 Facebook Hgss Stanica Gospić/

Zdravstveno stanje dvojice njemačkih državljana za koje se pretpostavljalo da su se na Velebitu otrovali hranom je stabilno te su se u pratnji spašavatelja uputili prema podnožju planine, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS).

"Na sreću zdravstveno stanje osoba kojima smo krenuli pružiti pomoć je dovoljno stabilno da se mogu samostalno kretati u pratnji spašavatelja", objavio je HGSS na svojoj Facebook stranici.

HGSS Stanica Gospić zaprimila je jutros poziv sa Šugarske dulibe da je kod dvoje stranih državljana najvjerojatnije došlo do trovanja hranom nakon čega se prema lokaciji uputio prvi tim od osam spašavatelja.

Zbog olujnog vjetra helikopterski transport nije bio moguć, a HGSS-ovom timu trebalo je oko 3,5 sata da dođu do lokacije planinara, hodajući po orkanskoj buri i snijegu.

Prve informacije govorile su o tome da je jedna osoba u lošem zdravstvenom stanju te da će joj biti potreban transport.

U pomoć kolegama iz Gospića na teren su bili poslani spašavatelji iz Zadra, Ogulina, Šibenika i Karlovca, a zbog velike udaljenosti i teško prohodnog terena u pripravnosti su bile ostale stanice HGSS-a .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2023 04:51