SVI ZADOVOLJNI

NJEMAČKI PROIZVOĐAČ ČIZAMA U MEĐIMURJE ULOŽIO 30 MIL. EURA Radnicima, za koje kaže da znaju i žele raditi, daje plaće na vrijeme, božićnice i regres

 CROPIX

Spora administracija, bezbroj nameta i prečesto mijenjanje propisa glavni su razlozi zbog kojih domaći i strani ulagači izbjegavaju hrvatsko tržište. Prošle godine kod nas je zabilježeno samo 169 milijuna investiranih eura.

Da se stvari ipak mijenjaju, pokazuje primjer iz Male Subotice kraj Čakovca.

Ondje se u pogonu proizvode čizme za vatrogasce, vojnike i policajce diljem svijeta, a već je rasprodano sve što se planira napraviti do veljače.

Za sve je zaslužan njemački investitor, koji je, umjesto u nekoj od azijskih zemalja, upravo u Međimurju zaposlio 800 ljudi. Njegova investicija u Hrvatsku vrijedi čak 30 milijuna eura.

Mala Subotica, 120316
Njemacka tvrtka Haix otvorila je jos jedan proizvodni pogon u Maloj Subotici, te je na taj nacin podigla kapacitete proizvodnje na 10 tisuca pari cipela dnevno.
Na fotografiji: tvornicu Haix obisli su zupan Matija Posavec i gradonacelnik Male Subotice Vladimir Domjanic u pratnji voditelja tvornice Markusa Linsa 
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
CROPIX

Poslodavca hvale i radnici, koji plaću dobivaju na vrijeme, a imaju i božićnicu te regres.

'Ovdje smo došli ponajprije zbog kvalificiranih radnika i mentaliteta ljudi koji su voljni i znaju raditi. U Njemačkoj obućarska industrija više ne postoji, ali u Hrvatskoj je ima', izjavio je Markus Lins iz tvrtke Haix za HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:27