SPOMINJALI BALKANCE

Njemački RTL u prilogu podmetnuo stare snimke sa Zrća: ‘To je specijalni rat protiv Hrvatske!‘

Pustili su prilog o tome kako se turisti na hrvatskoj obali ponašaju raskalašeno ne mareći za epidemiološke mjere
Zrće, snimka iz 2014.
 Goran Telak/Cropix

Njemački RTL, jedna od najuglednijih europskih medijskih kuća, ovih je dana pustila prilog o tome kako turisti na hrvatskoj obali opijaju, ponašaju raskalašeno ne mareći za epidemiološke mjere i, kako su naveli, "onako kako se od njih i očekuje - kao Balkanci”, piše Novi list.

Međutim, u nedostatku autentične ovogodišnje snimke, puštali su prizore sa Zrća iz nekih prošlih vremena. O svemu se oglasio i gradonačelnik Novalje.

- Ma ni govora, pa zabranili smo partijanje na Zrću, svakodnevno ga obilaze inspektori tako da je sve u zoni ponašanja kakvo se i očekuje u situaciji opasnosti koja dolazi od potencijale zaraze koronavirusom, istaknuo je Ante Dabo.

Njegove riječi potvrđuje i direktorica TZ Novalja Marina Šćiran Rizner koja za ovakav RTL-ov prilog kaže da je dio specijalnog rata za svaku mrvicu turističkog kolača.

image
Marina Sciran Rizner, direktorica TZ Novalje
Tom Dubravec/Cropix

- Laži se najbolje pobijaju činjenicama. A one su sljedeće - 20. srpnja u eVisitoru je registrirano 11.677 gostiju u Novalji te još njih 959 u Staroj Novalji. Ukupno 12.636 turista u komercijalnom smještaju, ili 56.1 posto u odnosu na isti dan lani. U kampu Straško je 4350 prijavljenih gostiju, u nekomercijalnom je dodatnih 4147 osoba, ističe Šćiran Rizner.

Jasno je stoga da nam nedostaje skoro polovica gostiju od kojih je većina inače dolazila na Zrće.

image
Plaža Zrće 2020.
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:06