VELIKO ULAGANJE

NJIHOVA ISPOMOĆ NUŽNA JE ZA NORMALNO FUNKCIONIRANJE BOLNICE Na šestom katu dubrovačke bolnice uredit će se apartmani za gostujuće liječnike

 Tonči Plazibat / CROPIX

Kako bi se osigurao smještaj za gostujuće liječnike u dubrovačkoj bolnici, na šestom katu bolnice uredit će dvadesetak apartmanskih soba sa zajedničkim prostorijama, dogovorili su u četvrtak dubrovački gradonačelnik Mato Franković i ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić.

Sporazumom će Grad Dubrovnik adaptirati trenutačno prazan šesti kat bolnice te nabaviti potrebnu opremu, a sredstva će osigurati u proračunu za 2020. godinu.

Ostvarenjem ove suradnje dubrovačka bolnica uštedjet će na smještaju liječnika koji u Dubrovnik na ispomoć stižu iz drugih dijelova Hrvatske, a koji su nužni za normalno funkcioniranje bolnice. Za istu je svrhu Grad Dubrovnik je bolnici već ranije bez naknade ustupio dva stana u svom vlasništvu.

U posljednje dvije godine za potrebe dubrovačke bolnice iz gradskog je proračuna Grad Dubrovnik izdvojio je gotovo 7 milijuna kuna, a najava je da će ove godine izdvojiti još 2 milijuna kuna.

Grad i Bolnica surađuju i na projektima izgradnje i opremanja senzoričkog parka te obnove i opremanja terapijskog bazena za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i nakon pretrpljenih ozljeda. Jedna od posljednjih novčanih donacija odnosi se na 2,1 milijun kuna vrijednu obnovu bolničkog informatičkog sustava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:10