AFERA PLIN ZA CENT

NO HEP-a na redovnoj sjednici predlaže imenovanje revizora, o šefu Uprave Barbariću nije bilo riječi

Nadzorni odbor je, kako se navodi, prihvatio informacije uprave o pokriću gubitka

Zgrada HEP-a u Vukovarskoj

 Zeljko Puhovski/Cropix

Nadzorni odbor Hrvatske elektroprivrede (HEP) u srijedu je na redovnoj sjednici donio odluku o prijedlogu skupštini za imenovanje dvaju neovisnih revizora po jedinstvenoj ponudi, PKF Fact revizije Audita, za zakonsku reviziju financijskih izvještaja za 2023. godinu, priopćeno je iz HEP-a.

Mediji su jučer i danas spekulirali da bi jedna od tema sjednice HEP-ova nadzornog odbora mogla biti smjena predsjednika uprave HEP-a Frane Barbarića, zbog njegove uloge u "aferi plin za cent" i izgradnje vikendice na Hvaru bez građevinske dozvole. No, u priopćenju sa sjednice o tome nema ništa. Iz izjava prije sjednice također se moglo zaključiti da to nije tema današnje sjednice.

Nadzorni odbor je, kako se navodi, prihvatio informacije uprave o pokriću gubitka iz zadržane dobiti i namjeri povećanja temeljnog kapitala HEP Elektre, dokapitalizaciji i pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala HEP Toplinarstva, izdavanju sredstava osiguranja plaćanja po ugovoru o zajedničkom korištenju terminala za ukapljeni prirodni plin (LNG terminala) te o statusu prolongata klupskih kredita i produljenja roka važenja državnih jamstava.

Uprava je informirala nadzorni odbor o pripremi dokapitalizacije od strane Vlade, provedbi mjera Vlade i ostalim aktualnim temama.

Nadzorni odbor je zatražio pisano izvješće uprave o otvorenim temama u vezi s poslovanjem HEP-a, prisutnim u javnom prostoru, kaže se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:20