NEMA ODMORA

Noćna akcija HGSS-a na Kamešnici: Po stravičnoj mećavi tražili nestale mladiće, a onda je stigao novi alarm

Dojava o nestanku sinjskih mladića je stigla oko 17.30 sati kada je s njima izgubljen kontakt zbog čega se pozvala pomoć
 HGSS/Facebook

Ponedjeljak poslijepodne i večer pripadnici HGSS-a proveli su u akcijama spašavanja na Kamešnici. Prvo su tražili dva mladića iz Sinja koji su se uputili na vrh Konj te im se u kasnim poslijepodnevnim satima izgubio trag. Nakon sretnog pronalaska, za HGSS-ovce nije bilo odmora već su otišli izvlačiti terenac koji je zaglavio u snježnoj mećavi, javlja Slobodna Dalmacija.

U kakvim uvjetima rade, s čim se suočavaju na terenu, može se vidjeti u videu koji su objavili na svojoj Facebook stranici. Sinjsko područje je od ranog jutra pod snijegom, a kako je dan odmicao, vremenski uvjeti su bili sve gori i temperatura sve niža te su se na planini akcije odvijale usred mećave i snježnih nanosa.

Dojava o nestanku sinjskih mladića je stigla oko 17.30 sati kada je s njima izgubljen kontakt zbog čega se pozvala pomoć. Na teren su se odmah uputila vozila HGSS-a, dva iz Sinja i jedno iz Splita sa šest spasitelja, a još ih se pripremalo pridružiti akciji.

Mladići su locirani oko 18.45 u jednom od brojnih skloništa na planini. Zbog lošeg vremena i mećave su ostali bez signala za mobitel, ali su se uspjeli skloniti u jednu kolibu.

Na planini su bili od jutra kada su se uputili prema vrhu Konj. Nakon njihova pronalaska stigla je dojava o vozilu koje je zapelo u snijegu na istom području te su HGSS-ovci krenuli pomagati u izvlačenju.

Unatoč svemu, hrabri spasioci nisu izgubili smisao za humor što su i dokazali u objavi uz snimak:

- #HGSSakcija na #Kamešnica. Kiša, snijeg, led. Svake sriće #štonobisereklo. Ako vam upozorenja nisu dovoljna da uživate u toplini doma dok se vrijeme ne smiri pokušajte zamisliti da nas čekate po ovakvom armagedonu, napisali su

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:07