‘ZOVEM POLICIJU‘

Noćni incident u centru Splita: Četvorica u crnom ispisivali grafite, žena je izvadila mobitel, a onda je izbio nered

Dvojica su se dala u bijeg, a druga dvojica su završila svoj grafit, tako da povijesnu jezgru grada sada krasi natpis: ‘100% white‘
 Čitateljica/Slobodna Dalmacija

Sinoć je pored Pjace u centru Splita žena snimila četvoricu mladića u noćnoj akciji šaranja po fasadi zgrade i izradi grafita, piše Slobodna Dalmacija.

Čin vandalizma se dogodio nešto poslije 21 sat dok se vraćala iz šetnje sa psom, kaže nam ona, te je bila blizu stana u Šubićevoj ulici kada je naletjela na grupu mladih muških osoba u crnim trenirkama i crnim kapama na glavi.

image
Čitateljica/Slobodna Dalmacija

Tada ih je krenula snimati. Vidno uzbuđena, Splićanka ih je počela vrijeđati govoreći im da su "debilčine" i "kreteni". Kazala nam je kako su joj odgovorili s neprihvatljivim uvredama kao što su ”p**i k***c i k*******o” što nije snimila iako se na početku videa već mogu čuti psovke i vrijeđanje.

image
Čitateljica/Slobodna Dalmacija

Dvojica su se odmah dala u bijeg, kao što se vidi na snimci, a dvojica su završila svoj grafit, odnosno ”šablonu” tako da povijesnu jezgru grada sada krasi natpis: "100 % white", piše Slobodna Dalmacija.

Još pomalo potresena, kaže kako nije ništa prijavila policiji jer ne zna što bi im rekla, a od komunalnih redara, tvrdi, nije do sada dobila odgovor. No, objavila je sve na Facebooku nakon čega je dobila poruku upozorenja kako ih ”nije trebala slikavati”. Dobila sam ”savjete”, veli, nakon čega je blokirala spomenutu osobu koja je imala naslovnu fotografiju s nogometnih utakmica.

Komentari su bili različiti, od osuđujućih do onih kojima nije mjesto ni na društvenim mrežama.

Više možete vidjeti u videozapisu ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:48