NAJBOLJI VIDEO DANA

Nora (10) boluje od cerebralne paralize i sada je prvi put u životu ustala. Reakciju majke ne možemo prepričati...

Nora je inače vesela školarka koja redovito vježba i uspijeva u onome za što je malo tko pomislio da će moći
 Facebook/Martina Bijonda/

Video od deset sekundi obradovao je sve koji prate Noru i njenu borbu, desetogodišnja djevojčica koja boluje od cerebralne paralize prvi je put uspjela samostalno ustati na noge. Čarobni trenutak sasvim slučajno je snimljen dok je vježbala uz svoju terapeutkinju, prenosi Danas.hr.

- Uspjela sam, drhtavim glasom je izgovorila Nora kad se ustala, a njena majka Martina Bijonda sretan trenutak podijelila je na Facebooku.

Trenutak kad se to dogodilo za njenu majku je bilo kao da ju je pogodio grom veselja. Suze su krenule, majka djevojčice kaže kako je tri sata plakala od sreće, dok Nori nije bilo jasno otkud tolika vriska i veselje.

- Nismo to očekivali, cijelo vrijeme vježbamo, molimo Boga da se nešto dogodi i ona samo jednom, nonšalantno, ustane kao da je već 100 puta ustala sama. Gledala je zašto plaćeno, susjeda nam je odmah došla na vrata kad je vidjela objavu, zvonio je telefon, ludnica!, rekla je majka djevojčice i dodala da je sve snimila njena terapeutkinja.

Nora je rođena u 27 tjednu trudnoće i dijagnoza nije bila laka - spastična cerebralna paraliza.

- Imala je krvarenje u mozgu, centar za motoriku bio je oštećen. Govorili su nam da ne polažemo puno nade, a deset godina kasnije Nora je sama ustala. Prvi put je napravila to školski, koncentrirano, da nije u spazmu. I sama!, kaže majka.

Nora je inače vesela školarka koja redovito vježba i uspijeva u onome za što je malo tko pomislio da će moći. Upravo u školi nedavno je napisala svoje želje za ovu godinu.

- Naučiti transfer. Naučiti držati kukove. Naučiti crtati srce, stoji u bilježnici.

Mama Martina je pojasnila kako su to njeni snovi - da nauči transfer s kreveta u kolica, a onda iz kolica na krevet, da nauči pravilno stajati tako da joj zdjelica bude ravna te da nauči nacrtati srce jer joj je to jako teško.

- Druga su djeca kao svoje želje naveli da bi htjeli PlayStation, a ona želi svoje srce na papiru, rekla je majka desetogodišnjakinje za Danas.hr.

Svi koji žele pomoći Nori mogu to učiniti na ovaj broj računa:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:56