OGLASIO SE MILANOVIĆ

‘Normalno, neću dati ostavku jer neću prepustiti Hrvatsku Plenkoviću i njegovoj kriminalnoj organizaciji‘

Do sada smo institucije branili, a sad je vrijeme da ih oslobodimo!, poručio je predsjednik

Zoran Milanović

 Tom Dubravec/Cropix

Otkako je prije devet dana najavio da će biti SDP-ov kandidat za premijera, ali pritom namjerava i ostati predsjednik Republike, Zorana Milanovića politički suparnici i neki ustavni stručnjaci pozivaju da podnese ostavku ako želi biti kandidat na parlamentarnim izborima. Konačno, Ustavni sud je dao upozorenje po kojem on ne može biti kandidat i predsjednik istovremeno, zbog čega ga SDP više ne ističe kao takvog, iako je svima u javnom i političkom životu jasno da Milanović i šef SDP-a Peđa Grbin ustraju u svom planu.

Konačno, o pitanju ostavke, za koju se špekuliralo da bi je mogao dati u zadnji tren, oglasio se i sam predsjednik. Na Facebooku je poručio sljedeće:

- Normalno, neću dati ostavku jer neću prepustiti Hrvatsku Plenkoviću i njegovoj kriminalnoj organizaciji. Moja je odgovornost i dužnost prema građanima koji su me izabrali, kao i prema svima onima koji ne žele trpjeti Plenkovićevu diktaturu, spriječiti HDZ da potpuno ovlada Hrvatskom. Protekle četiri godine, kao Predsjednik Republike, uspio sam sačuvati barem neke institucije od Plenkovića i njegovih jataka. Do sada smo institucije branili, a sad je vrijeme da ih oslobodimo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 15:39