AFERA

'NOSIĆ ŠALJE LOŠU PORUKU' Medved najavio sankcije za HDZ-ovu načelnicu: 'Imamo nultu stopu tolerancije prema takvom neodgovornom ponašanju'

 
Anita Nosić
 Ante Cizmic / CROPIX

Ministar hrvatskih branitelja i član Središnjeg odbora HDZ-a Tomo Medved izjavio je u četvrtak da HDZ-ova načelnica općine Lovreć Anita Nosić šalje lošu poruku te je izrazio uvjerenost da će, nakon temeljite provjere njezinog postupka kupnje stana subvencioniranim kreditom u Zagrebu, snositi sankcije.

"HDZ i Vlada imaju nultu stopu tolerancije prema svakom obliku takvog neodgovornog ponašanja. Odluka o sankcijama biti vrlo brzo nakon što ministri u skladu s nadležnostima, sagledaju okolnosti oko kojih je došlo do toga", kazao je Medved komentirajući slučaj HDZ-ove načelnice općine u Imostkoj Krajini, koja je u Zagrebu kupila stan subvencioniranim kreditom.

Najavio je da će ministri uprave i graditeljstva temeljito analizirati postupak dodjele subvencioniranog kredita za stan te kazao da ne podržava takvo postupanje. Ministar graditeljstva Predrag Štromar ranije je potvrdio da Nosić u Zagrebu ima prijavljeno prebivalište, no to joj prema pisanju medija, ugrožava poziciju općinske načelnice.

Mediji se pozivaju na Zakon o lokalnim izborima, prema kojemu bi joj je mandat u općini Lovreć trebao prestati onog trenutka kada je odjavila prebivalište u Lovreću.

Medved: Kampanja bi trebala biti usmjerena prema programima

Medved je uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a ustvrdio i da bi kampanja na unutarstranačkim izborima u HDZ-u trebala biti usmjerena prema programima.

"Imat ćemo kampanju i mogućnost predstaviti članstvu te smjerove. Ne sumnjam da će članstvo izabrati najbolje kandidate, a HDZ će iz unutarstranačkih izbora izaći snažan i pripravan za parlamentarne izbore koji slijede", ustvrdio je Medved.

Na pitanje podupire li Generalni urbanistički plan Grada Zagreba, Medved je rekao da mu je najvažnije da je cijeli proces zakonit.

"Koliko mi je poznato zakonit je, stoga sve aktivnosti koje su usmjerene prema modernizaciji i izgradnji, a da su zakonito uspostavljene i da je struka iza njih, podržavam", poručio je.

Medved je o suradnji HDZ-a i Milana Bandića kazao da svaki oblik koalicije ima prednosti i nedostatke.

"Koalicija je trenutno stabilna, ali doći će nam parlamentarni izbori, pa ćemo možda onda razmatrati neke druge opcije", rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2022 10:04