SKANDAL

NOVA AFERA U HRVATSKOM GRADU SLUČAJU Načelnika policije razotkrio mail tajnice: 'Uplatnice donesite meni pa će šef dalje rješavati'

 
Željko Grgić
 Hrvoje Kusik / CROPIX

Dana 10. veljače jedan stanovnik Požege je putem e-aplikacije poslao fotografiju i tekst kojima je dojavio policiji da se u Ulici Dobriše Cesarića nalazi više nepropisno parkiranih vozila. Policija je izašla na teren i ustanovljeno je kako je čak 21 vozilo nepropisno parkirano.

Za nastavak priče dosta je bitna i činjenica kako se u spomenutoj uskoj, ali vrlo prometnoj ulici, nalazi zgrada policijske uprave, a i stan načelnika Željka Grgića.

Uglavnom, policajci su pod brisačima automobila ostavili obavijest o kazni za počinjeni prometni prekršaj. Kaznu za prekršaj su dobili i stanari koji žive u blizini, ali i policajci koji rade u policijskoj postaji.

Tada na scenu stupa načelnik Grgić. Naime, Telegram je došao do maila koji je poslala Grgićeva tajnica, a u kojem stoji sljedeća poruka:

"Ukoliko ste dobili kaznu za parkiranje danas, kaže šef da donesu kod mene pa će on dalje rješavat…".

Osim toga, Grgić je navodno osobno obišao i stanare i pokupio njihove kazne.

- Načelnik je osobno pokupio uplatnice i obišao stanare te i od njih, mimo svih zakonskih procedura, također pokupio obavijesti o prekršaju, a nadležnom pomoćniku za promet u postaji Požega, naložio da se navedena postupanja ne unose u informacijski sustav evidencije prekršaja, tvrdi Telegramov izvor.

O svemu se oglasila i požeška policija.

- Obavještavamo vas da je 10. veljače 2020. godine Policijska uprava požeško-slavonska zaprimila anonimnu dojavu da se u ulici Dobriše Cesarića u Požegi nalaze nepropisno parkirana osobna vozila koja ometaju promet. U navedenu ulicu su upućeni policijski službenici koji su postupali po dojavi, ali je s obzirom na način zaustavljanja i parkiranja navedenih vozila utvrđeno da nisu počinjeni prekršaji nepropisnog parkiranja, stoji u odgovoru.

Tvrdnja PU požeško-slavonske tako otvara i nekoliko novih pitanja: što je točno 'šef' morao rješavati ako prekršaja nije ni bilo, nije li utvrđivanje prekršaja u domeni Prekršajnog suda, a ne načelnika policije, te za koliki iznos je Grgić ovim potezom oštetio državni proračun...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:23