NASLIJEDILA MEDAKA

Nova čelnica Nacionalne udruge ugostitelja: ‘S pravom smo se digli zadnje noge‘

Tabak je kazala da će joj prvi potez na čelu udruge biti borba za ravnopravna prava svih ugostitelja
Jelena Tabak
 Sasa Buric/Cropix

Jelena Tabak, nova čelnica Nacionalne udruge ugostitelja za N1 je komentirala iduće poteze te udruge, na čelo koje je došla nakon ostavke Marina Medaka.

- Neće biti lako, ali ugostiteljstvo nije lak posao, ali dat ćemo sve od sebe da borba za prava ugostitelja bude nastavljena - kazala je.

Objasnila je i kako su procurile informacije na koji način Stožer namjerava početi ublažavati mjere za ugostitelje.

- Putem Nacionalne udruge ugostitelja došli su planovi Stožera, digli smo se na zadnje noge s pravom, smatramo da se epidemija treba iskorijeniti i da se trebamo svi prilagoditi, ali uz adekvatnu nadoknadu financijskih nedostataka onih koji nemaju pravo na rad. Stava smo da otvaranje treba ići postupno, ne želimo eskalaciju broja zaraženih i želimo ući čisto u sezonu, jer znamo koliko sezona znači za Republiku Hrvatsku - kazala je Tabak, dodavši da na kontinentu postoje objekti kojima je sad sezona, ali da ne rade.

- Postavili smo se kao partner Stožeru, i dalje smo partner Stožeru, alarmiramo svaki put kad mjere na terenu nisu u skladu sa strukom, i to ćemo činiti i dalje. U Stožeru ne sjede ugostitelji, nego epidemiolozi, mi se ne želimo petljati u epidemiologiju, ali želimo dati osvrt na epidemiološke mjere u sektoru ugostiteljstva - kazala je.

Ponovila je i brojne probleme i frustracije s kojima se ugostitelji suočavaju na dnevnoj razini.

- Javila se psihoza među ljudima koji ne mogu raditi svoj posao, a s druge strane taj posao mogu raditi ljudi koji nisu niti učeni ni obučeni za to. Od početka, kad se dogodio covid, ta strategija borbe ide u horizontalnom smjeru, pa dajte sad i horizontalne uvjete, odredite što može raditi i na koji način, da se ne ugrozi zdravlje ljudi, a ne tko može raditi. Tu je najveći problem - kazala je Tabak, izrazivši uvjerenje da će oni koji donose odluke u obzir uzeti njihovu situaciju.

Marin Medak, koji je ranije bio na čelu udruge, i dalje ostaje u njoj, kazala je i otkrila koji su njezini prvi potezi.

- Prvi potez je borba za ravnopravna prava svih ugostitelja, za financijsku nadoknadu dok god imamo restrikcije. Svi smo skupa u tome, otkako postoji problem. Marin je ostavio kičmu na terenu, Vedran isto tako, ali oni ostaju u nadzornom odboru udruge, ne napuštaju je. Meni su samo dodali loptu i sad treba nastaviti igrati - kazala je Tabak za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:23